Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

28. 03. 2020. 17:52   >>  17:52

DEMOKRATE BAR

"Suspendovati odluku o naknadi za korišćenje puteva"

Kako su mjere u cilju sprečavanja širenja korona virusa evidentno uticale na privrednu aktivnost i posebno funkcionisanje malih i srednjih preduzeća, Opština Bar mora na neki način ublažiti posljedice po njih, saopštio je predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Bar Dragan Tufegdžić.

"Neizvjesnost koja prati svu ovu situaciju i nepoznanica do kada će ovako stanje potrajati, stavljaju u veoma težak položaj posebno male preduzetnike. Pojedinačne mjere i olakšice, koje se u hodu moraju donositi, je nešto što je potrebno kako Opština ne bi bila neko ko će još više stajati na i onako veliku muku onih koji su ugroženi", saopštio je Tufegdžić.

On je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci SO Bar donijela Odluku o naknadama za korišćenje opštinskih i nekategorisanih puteva, kao namet, kako je naveo, koji nije mali već značajno ugrožava ionako teško poslovanje i opstajanje velikog broja ovih subjekta.

"Da podsjetim, jedan poslovni prostor koji ima 25 kvadrata, pa iako ima jednog ili dva zaposlena mora da plati opštini na ime ove takse 200 eura po godini, ili retroaktivno 600 eura za tri godine. Moramo se složiti da je to veliki namet i izdatak u normalnim uslovima poslovanja, a ne u ovako vanrednim. Mišljenja sam da ovu odluku treba ukinuti i osloboditi ove subjekte njenog plaćanja. Onima koji su je već platili, vratiti uplaćeno", naveo je Tufegdžić.

Pored ovoga, kako je istakao, potrebno je uraditi i set mjera, olakšica koje je moguće realizovati, a da ne bude ugroženo tekuće poslovanje Opštine.

"Ako ova situacija potraje i preduzetnici ne budu mogli da nastave svoje poslovanje, mnogo više će se izgubiti neuvođenjem određenih olakšica, jer ova kriza može dovesti do gubitka radnih mjesta i značajnog povećanja broja nezaposlenih", ocijenio je Tufegdžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније