Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 10. 2013. 15:56 >> 15:56
1

PUSIĆ SUGERIŠE

Sredite pravosuđe da ne visi nad glavom

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić ocijenila je da je dobro što će Crna Gora pregovore sa Evropskom unijom (EU) otvoriti sa poglavljima 23 i 24 jer, kako je rekla, kada se jednom uredi pravosuđe to je temelj za sve ostale oblasti.

 

„Kad se jednom uredi pravosuđe, onda je to temelj za sve ostalo - ekonomiju, ljudska prava i vlasničke odnose, borbu protiv korupcije. Šta god da radite u osnovi je funkcionisanje, odnosno ne funkcionisanje pravosuđa“, rekla je Pusić u intervjuu agenciji Mina.

Istakla je da činjenica da će poglavlja 23 i 24 biti otvorena na početku pregovora, omogućavaju Crnoj Gori da tu oblast riješi na dobar način do njihovog završetka.

„Da vam to onda ne bude nešto što vam, kad ste sve uskladili, visi kao mač nad glavom, a ogroman je i veliki posao. To treba ozbiljno razumjeti, držati pod kontrolom i raditi konstatno dok se radi i na ostalima poglavljima“, ocijenila je Pusić.

Ona je upozorila da pravosuđe ne smije biti instrument za političke obračuna.

„Pravosuđe, ako funkcioniše normalno sa sudijama koji se drže zakona isto prema svima, gdje postoje kriterijumi i univerzalna pravila najbolje djeluje u borbi protiv korupcije i svega što slijedi. Pravosuđe je najosjetljivije i najduže mu treba da se popravi“, rekla je Pusić.

Ona je kazala da je regionalna saradnja važna za napredovanje svih država jugostične Evrope prema EU.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније