Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M. ]

29. 03. 2020. 13:11 >> 13:13
8

KRIVOKAPIĆ

Socijalna kohezija jedina perspektiva društva

Crnoj Gori će podrška strateških partnera pomoći da shvati da je socijalna kohezija i okupljanje oko ciljeva održivog razvoja i evropskog modela političko-ekonomskog upravljanja, jedina perspektiva društva, saopštio je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić.

"Crna Gora će u ovom periodu punom izazova i sama pokazati da je najjača onda kada je to najteže. Uostalom, to smo bezbroj puta pokazali u daljoj i bližoj prošlosti", naveo je Krivokapić u saopštenju.

On je dodao da je Evropska unija (EU) odlukom o izdašnoj finansijskoj podršci Zapadnom Balkanu pokazala da je solidarnost i dalje jedan od temeljnih principa njenog ustrojstva i djelovanja.

„Crna Gora će dobiti desetine miliona eura od EU za podršku zdravstvenom sistemu i oporavku ekonomije, što je skoro dvije godišnje pomoći, a imamo u najavi mogućnost pristupa sredstvima EU fonda solidarnosti“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je veoma važno da su partneri i prijatelji uz Crnu Goru kada je teško, ali i kada su i oni u velikim problemima.

„Veoma je važno i da značajna finansijska i politička podrška regionu dolazi kada je to najpotrebnije i kada je sve više sumnji prisutno na javnoj sceni vezano za politiku proširenja. Poseban pečat svemu tome daje i odluka o početku pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom“, poručio je Krivokapić.

On smatra da je to pokazatelj evropske posvećenosti i pažnje, ali i potvrda da se region, i Crna Gora u njemu, vide kao neodvojivi dio evropske porodice naroda i u perspektivi vrijednosnog sistema kojeg personifikuje EU.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније