Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 03. 2020. 12:27   >>  12:25 4

DF

"Nastavićemo da ukazujemo na nedostatke"

Demokratski front oglasio se saopštenjem u kojem je iznio ocjenu da su uredbe i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela mogle biti proglašene samo ako je u Skupštini izglasano vanredno stanje. Poručili su da će nastaviti da ukazuju na, kako kažu, očigledne nedostatke i propuste države u borbi protiv pandemije.

"Sve drugo je gaženje Ustava i zakona, i to premijer Duško Marković veoma dobro zna", navodi se u saopštenju.

Smatraju da je trebalo u skladu sa članom 7 pomenutog zakona da se proglase ugrožena i zaražena područja i epidemija zarazne bolesti od većeg epidemiološkog značaja.

"A ne kao što su proglasili epidemiju zarazne bolesti Kovidom 19", navode iz DF-a.

Da su sve to uradili stekli bi se uslovi da, navode iz DF-a, predsjednik države Skupštini predloži uvođenje vanrednog stanja pozivajući se na član 25 Ustava jer se ove zabrane i ograničenja odnose na čitavu državu, ili da to uradi Savjet odbrane ukoliko se poslanici ne mogu okupiti, a da Skupština naknadno verfikuje taj akt.

Tek nakon tih radnji moguće je sprovoditi sve ove uredbe i mjere NKT, smatraju u DF-u.

Iz DF-a poručuju da sigurno neće odustati od, kako kažu, principijelnog ukazivanja na očigledne nedostatke i propuste države u borbi protiv pandemije, niti će dozvoliti da bilo ko frizira stvarnost tviter objavama i konferencijama za štampu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније