Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 03. 2020. 16:52   >>  16:49 2

LIBERALNA PARTIJA

"Potrebna zaštita i razumijevanje za podstanare"

Liberalna partija apeluje na Vladu Crne Gore da, pored ostalih mjera koje efektivno sprovodi, posebnu pažnju obrati i na građane koji su podstanari u Crnoj Gori i koji su u veoma nezgodnoj situaciji.

Naime, kako ističu, zvanično u Crnoj Gori ima oko 20.000 podstanarskih porodica i samaca sa preko 60.000 članova domaćinstva. Ovaj broj je nezvanično mnogo veći.

“Građani koji stanuju kao podstanari i svakoga mjeseca plaćanju zakup stana, prvi su pogođeni u trenutku uvođenja mjera koje su obustavile najveći dio poslova u državi. Ako imamo u vidu da najveći dio njih radi kod privatnika koji su već u ogromnom ekonomskom problemu i koje je Vlada najavila da će da pomogne raznim mjerama, onda nije teško pretpostaviti pred kakvim izazovom se nalaze zapošljeni koji n eće primati platu mjesecima a obavezni sa da stanarinu plaćaju svakog mjeseca”, navode u saopštenju.

Neophodno je, kako navode, da Vlada i NKT razmotre način na koji bi se ova kategorija stanovništva, ili makar oni najugroženiji, mogli pomoći i na neki način osloboditi ove obaveze ili im se ista olakšati i rasteretiti makar u ovim udarnim mjesecima krize.

“U suprotnom, prijeti nam scenario u kojem veliki broj ovih ljudi sa svojim porodicama može ostati na ulici, bez krova nad glavom i bez ikakve sigurnosti i egzistenicje. Ne možemo a da ne pohvalimo i jedan dio stanodavaca koji su bez problema ustupili zakupcima i njihovim porodicama odlaganje obaveze plaćanja ili čak oslobađanje od plaćanja za tekući mjesec. Bez obzira na poteze Vlade, apelujemo na stanodavce da, u skladu sa svojim mogućnostima, imaju razumijevanja prema stanozakupcima i olakšaju njima i njihovim porodicama preživljavanje u ovom teškom vremenu za sve”, zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније