Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 10. 2013. 08:25   >>  07. 10. 2013. 13:40 2

POZIV ALIJANSE

Džekson: Kladio bih se da ćete u NATO 2014.

Stručnjak za pridruživanje zemalja u tranziciji NATO Brus Džekson kazao je da bi Alijansa trebalo da ispuni obećanje koje je dala Crnoj Gori u Čikagu prošle godine i da joj na narednom samitu u Londonu iduće godine uputi poziv za članstvo.

 

Džekson je rekao da se napredak Crne Gore ne može osporiti, te da nijedna članica u okviru NATO-a nema dilemu da li Crna Gora treba da se pridruži savezu. 

„Zapad je zaokupljen samim sobom, ali to ne smije da bude izgovor da se zadaci ne izvršavaju. Svi imaju problema kod kuće, ali se posao mora završavati. Znači, biću precizan, Crnoj Gori je na prethodnom samitu poslata poruka da će do 2014. godine biti kvalifikovana za članstvo. Onda joj taj poziv treba i uputiti", rekao je Džekson u intervjuu za "Pobjedu", navodeći da ima još vremena do narednog samita, te da je siguran da će biti velikih pritisaka da se taj cilj ispuni.

On je naglasio da su svi uvjereni da je Crna Gora izvršila svoje zadatke i da je zato treba nagraditi za taj trud, kao i svaku članicu do sada. 

„Otići ću korak dalje pa ću reći, da bih veliki ulog novca stavio na to da će Crna Gora na narednom samitu dobiti poziv za članstvo“, rekao je Džekson.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније