Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

(avaz.ba/beta)

01. 04. 2020. 22:25   >>  22:25 35

DODIK

"Đukanović se miješa u unutrašnja pitanja BiH"

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tvrdi da se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović miješa u unutrašnja pitanja BiH.

Dodik je danas poslao danas pismo Đukanoviću, u kom je naveo da je pozivnicu predsjedniku Crne Gore da prisustvuje komemorativnom skupu u Potočarima, 11. jula ove godine, samoinicijativno uputio bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Dodik tvrdi da se o tome nikada nije razgovaralo na sjednici Predsjedništva, te da ono "tim povodom nije ni zauzelo stav".

Dodik je ocijenio da je slanjem pozivnice Džaferović zloupotrijebio funkciju i instituciju Predsjedništva BiH i time obmanuo i državnike i ambasadore na čije adrese su pozivnice upućene.

"Kvalifikacije tragičnih događaja u Srebrenici, koje je iznio Džaferović u svom pozivnom pismu, a koje ste i vi na isti način iznijeli, apsolutno su neprihvatljive, jednostrane i sigurno ne doprinose procesu pomirenja", napisao je Dodik u pismu crnogorskom predsjedniku.

Ocijenio je da se Đukanović svojim stavovima “svrstao na stranu isključivo predstavnika jednog naroda” i da je, "miješajući se u unutrašnja pitanja BiH, dodatno narušio ionako složene unutrašnje odnose u toj zemlji".

 

 

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније