Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

02. 04. 2020. 12:37   >>  12:36 1

APEL ALTERNATIVE CG

Vlada da pomogne radnicima koji su ostali bez posla

Građanska partija Alternativa Crna Gora uputila je apel predsjedniku Vlade Dušku Markoviću da Vlada donese i implementira niz mjera pomoći radnicima koji su zbog krize izazvane epidemijom virusa Kovid-19 izgubili posao.

"Vjerovatno znate da je za samo nedjelju dana blizu 10.000 radnika ostalo bez posla i plate. Konobari, taksisti, radnici u buticima i suvenirnicama, hotelski radnici... Sve su to profesije koje su radile 'na procenat' i od direktne prodaje. Kako je sve stalo, oni su ostali bez primanja. Dio ovih radnika živi kao podstanari i pitanje je kako će ovaj mjesec platiti stanarinu", ističu u Alternativi.

Oni su zamolili da se njihov zahtjev shvati ozbiljno, jer u ovom momentu radnici trpe jak socijalni pritisak.

"Nadamo se da ćete u narednom periodu donijeti niz mjera koje će olakšati poziciju radnika koji su ostali bez primanja", poručili su iz ove građankse partije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније