Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

09. 04. 2020. 12:00   >>  12:08 15

SNP

DPS vodi otvorenu izbornu kampanju

Socijalistička narodna partija Crne Gore saopštila je da je vjerovala da period teške borbe sa virusom mora biti isti za sve, jer su jedinstvo i politička solidarnost bili potrebniji nego ikad, ističući da DPS vodi otvorenu izbornu kampanju, u kojoj su, kako kažu, državne institucije, timovi i organi direktno stavljeni u službu politike

Oni kažu kako je očigledno da je zdravstveni sistem, na čelu sa aktuelnim ministrom bio urušen i prije ovoga i smatraju da je krajnje neodgovorno dočekao krizu.

"Bez osnovnih sredstava su bili čak i zdravstveni radnici, od kojih je veliki boroj završio u samoizolaciji i karantinu. Da ne govorimo da naša država nije imala ni 10 respiratora, a da su plate našim zdravstvenim radnicima bile najniže u regionu. Formirano Nacionalno koordinaciono tijelo u stvari predstavlja uži kabinet DPS-a, u kojem se nije našlo mjesta ni za jednog stručnjaka ili profesionalca koji nije dio vladajuće strukture," navodi se u saopštenju.

SNP navodi da DPS ne vidi da je narod na rubu egzistencije i da svakog dana stotine ljudi ostaje, kako kažu, bez posla i na ulici.

"Otvoreno pitamo koje to firme trenutno posluju, zašto se navodna pomoć sprovodi preko određenih firmi koje su bliske režimu i zašto primat imaju samo dokazani režimski poslušnici? Nije vrijeme da se zloupotrebljava Crveni krst ili bilo koja druga organizacija, jer je 90 posto građana u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji," navode u saopštenju.

SNP smatra da u Crnoj Gori situacija izmiče kontroli i da nema vremena za čekanje.

"Navodni lider u region uvjerava nas da je sve u redu i da imamo sve, dok običan građanin nema masku za vrijeme pandemije. Države u okruženju su još krajem marta donijele set ekonomskih mjera u pravcu ublažavanja krize, dok mi “našeg Godoa” još uvijek čekamo. Narod strahuje za svoju budućnost i očekuje odgovornost. Da se sjutra donesu neke Vladine mjere one ne mogu zaživjeti ni za mjesec- dva dana, a to je pogubno za običnog našeg građanina. Kriza je na svom vrhuncu, dok Skupštinu niko ništa i ne pita," piše u saopštenju.

Socijalistička narodna partija i u ovom trenutku pokazuje kako se voli svoja država i vodi računa o svojim građanima, navode u saopštenju.

"Ekonomske, zdravstvene i socijane posljedice pandemije tek će se vidjeti, ali se već sada može reći da će biti ogromne. Osim direktne pomoći, predstavili smo i niz mjera za prevazilaženje krize koja nam neminovno stiže, što ćemo i ubuduće nastaviti. Uz još jednu zahvalnost našim građanima, pozivamo ih da poštuju mjere, budu odgovorni i ostanu kod kuće, a poslije ovoga će svakako doći vrijeme naplate političkih dugova," zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније