Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 10. 2013. 11:40 >> 11:44

STOP SIROMAŠTVU

Pozitivna: Bjelopoljcima omogućiti da rade

Iz Foruma mladih Pozitivne Crne Gore ocijenjeno je da je potrebno otvaranje novih radnih mjesta u Bijelom Polju kako bi se stalo na put siromaštvu i time smanjile potrebe za socijalnim davanjima.

"Koliko je dugačak prosjački štap u Bijelom Polju i da li je najduži u državi, logična su pitanja, sudeći po statistici. Naime, po poslednjem popisu 5.000 stanovnika je manje u gradu kao i 14 odsto menje zaposlenih u posljednjih pet godina sa prosječnom zaradom značajno manjom od prosjeka u državi", navodi se u saopštenju koje potpisuje Danilo Petrović, član Foruma mladih Pozitivne.

On je kazao da je sadašnja lokalna vlast u toj sjevernoj opštini uspjela samo da poveća broj korisnika socijalnih primanja, na čak 11.011 građana ili 24 odsto kupnog stanovništva.

"Osim toga, DPS i SDP su uspjeli da povećaju i dugove lokalne uprave", dodao je Petrović.

On je istakao da, uz pet miliona eura koje država na godišnjem nivou daje “ugroženim“ Bjelopoljcima, prilično siromašna lokalna uprava dodatno izdvoji više od 100 hiljada eura godišnje u svrhu socijalnih davanja.

"U Sekretarijatu za opšte upravne poslove i društvene djelatnosti opštine Bijelo Polje, koji vrši preraspodjelu sredstava iz lokalnog budžeta,tvrde da ne posjeduju informaciju koliko je sredstava utrošeno u pojedinim, "izbornim" mjesecima prošle godine", poručio je Petrović.

kako je naveo, prema podacima kojima raspolaže Pozitivna Crna Gora, u 2011. godini samo su 72 osobe dobile jednokratnu socijalnu pomoć preko opštinskog centra za socijalni rad, dok se taj broj u izbornoj 2012. povećao na 632 osobe.

"Za razliku od vlasti koja kalkuliše sa socijalnim davanjima u političke svrhe, Pozitivna Crna Gora kao jedino ispravno rješenje ovog problema vidi u otvaranju novih radnih mjesta u Bijelom Polju kako bi se stalo na put siromaštvu i time smanjile potrebe za socijalnim davanjima", zaključuje Petrović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније