Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

13. 04. 2020. 21:33   >>  21:33 26

MIKIĆ

"DPS se plaši preuzimanja odgovornosti"

Demokratska partija socijalista (DPS), predlogom o osnivanju posebnog skupštinskog odbora koji bi se bavio pitanjem epidemije korona virusa, pokazuje da se plaši preuzimanja odgovornosti, smatraju u Građanskom pokretu (GP) URA.

Potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović najavio je formiranje posebnog skupštinskog odbora koji bi se bavio pitanjem epidemije korona virusa i posljedicama po društvo i ekonomiju Crne Gore.

Izvršni direktora GP URA Zoran Mikić kazao je da je najava Gvozdenovića, "vrhunac licemjerne politike DPS-a" jer, kako je rekao, u posljednjih deset dana pozivaju na jedinstvo i ostavljanje razlika po strani i istovremeno odbijaju sve stručne savjete, dobre prijedloge i inicijative od onih koji politički misle različito od njih.

„Očigledno je da se DPS plaši da preuzme odgovornost i žele da nađu način da podijele odgovornost sa drugima“, rekao je Mikić agenciji Mina.

On je kazao da je višegodišnja loša i neodgovorna socio-ekonomska politka DPS-a, sada došla na naplatu, čije posljedice osjećaju najviše građani posebno ugrožene kategorije stanovništva.

Mikić je naveo da je URA spremna da bude podrška građanima u svakoj situaciji ali „šta god Gvozdenović predloži to je unaprijed već sumnjivo“.

„Ovo je specifičan društveni momenat koji iziskuje veliku odgovornost svih i kada svi treba da zanemarimo političke i druge razlike koje postoje među nama i usmjerimo energiju na kreiranje mjera i rješenja koja će olakšati život građana“, poručio je Mikić.

Prema njegovim riječima, URA se od osnivanja trudi da djeluje konstruktivno, i da kreira mjere i prijedloge u korist svih građana

„Do sada smo predložili više konkretnih rješenja i prijedloga od kojih su nekih i usvojeni od strane Vlade“, naveo je Mikić.

On je rekao da je licemjerno pozivati na razgovore i formiranje posebnog odbora, jer u Nacionalnom koordinacionom tijelu (NKT) nijesu uključeni svi relevantni stručni pojedinci.

„Tu ne mislimo na političare već na istaknute ljekare, predstavnike sindikata i dokazane stručnjake koji su sada u penziji ali imaju veliko iskustvo u borbim sa epidemijama u prošlosti“, dodao je Mikić.

Paradoksalno je, kako je naveo, pričati o skupštinskom odboru, bez postojanja spiska ljudi koji sjede u NKT-u i koji faktički upravljaju državom.

Odgovarujući na pitanje da li bi URA razmotrila odluku o bojkutu Skupštine, ukoliko bi došlo do formiranja skupštinskog odbora koji bi se bavio pitanjem epidemije koriona virusa, Mikić je podsjetio da je URA jedina partija koja je principijelno ostala do kraja u bojkotu državnog parlamenta u skladu sa opozicionom dogovorom iz oktobra 2016. godine.

„Zbog težine aktuelne situacije spremni smo za one aktivnosti koje su usmjerene za dobro građana i tim aktivnostima ćemo dati doprinos u formi i modelu koji je najefikasniji, ali u simuliranju demokratije i demokratskih procesa nećemo učestvovati“,poručio je Mikić.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније