Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, objavila J.B.Č. ]

22. 04. 2020. 13:10   >>  13:08 2

DELEGACIJA EU I EU INFO CENTAR

Pokrenuli onlajn kampanju EU na dlanu

Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli su online kampanju "EU na dlanu", koja građanima može pomoći da krizni period izazvan pandemijom Kovid -19 prevaziđu sa manje stresa i zabrinutosti.

Iz Delegacije EU i EU Info centra saopšteno je da je pandemija COVID-19 promijenila je živote svih i da građani sada više nego ikad provode vrijeme zatvoreni u kući, na interentu, pretražujući sadržaje koji će pomoći da ispune slobodno vrijeme.

"Zato su Delegacija EU u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli online kampanju simboličnog naziva “EU na dlanu”, koja građanima može pomoći da ovaj krizni period prevaziđu sa manje stresa i zabrinutosti", kaže se u saopštenju Delegacije EU i EU info centra.

Oni će, kako su kazali, svakodnevno na svojim društvenim mrežama i sajtovima objavljivati kvalitetne i korisne sadržaje, zanimljive svim generacijama.

Navodi se da su u želji da u ovim trenucima učine nešto dobro za prirodu, veliki dio sadržaja posvetili upravo njenoj zaštiti.

"Prateći EU u Crnoj Gori, možete naučiti kako da budete energetski efikasni u svom domu, saznati šta je to zero waste ishrana, naučiti da sadite baštu na vašem balkonu i početi zdravije da se hranite", rekli su iz Delegacije EU i EU info centra.

Prema njihovim riječima, za najmlađe, tu su i evropske bajke koje će im pred spavanje čitati poznati crnogorski glumci.

Kako se navodi tokom kampanje, građani će imati priliku i da upoznaju zemlje članice i osvoje vrijedne nagrade kroz EU kviz i igricu.

„Nakon što je EU izdvojila 3 miliona eura za hitnu pomoć zdravstvenom sistemu Crne Gore i 50 miliona za dugoročni oporavak ekonomije i ugroženih sektora, željeli smo i da pomognemo građanima da što lakše prebrode krizu u kojoj se svi nalazimo", kazali su iz Delegacije EU i EU info centra.

Oni su kazali da su za građane pripremili zanimljive i edukativne sadržaje, koje mogu da prate individualno ili zajedno sa porodicom.

"Posebno nam je drago što smo uspjeli da na interesantan način predstavimo kako svi zajedno možemo bolje da brinemo o prirodi i nastavimo to da radimo i kada kriza bude iza nas“, saopšteno je iz EU info centra povodom početka ove online kampanje.

Prema njihovim riječima, kulminacija kampanje biće obilježavanje Dana Evrope koje će se, za razliku od prethodnih godina, preseliti na TV ekrane.

Partneri EU u kampanji su eko edukatorka Anđela Đurašković, agro-kompanija "La Organica", glumica Branka Femić i glumac Pavle Ilić, food bloger Damir Moškov i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније