Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

25. 04. 2020. 13:42 >> 13:43
2

VUJOVIĆ

"Pandemiju koriste za nastavak zloupotreba"

Odbijanjem bilo kakve kontrole u dodjeljivanju socijalne pomoći iz budžetske rezerve u izbornoj godini DPS je pokazao da mu je, umjesto pomoći građanima, ključni i jedini cilj partijska zloupotreba javnog novca i nastavak afere Snimak, navodi se u saopštenju Ivana Vujovića, generalnog sekretara i člana Predsjedništva SDP.

"Krajnje je nemoralno koristiti muku svih u trenutnoj situaciji i očigledno lošu namjeru, kroz izmjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata, maskirati navodnom brigom za građane. Pri tome, odbijajući amandman SDP kojim bi se otklonile sve sumnje u zloupotrebu socijalnih davanja. Ne samo da su odbili dobronamjeran predlog SDP, već nijesu ponudili bilo koje drugo rješenje koje bi garantovalo da se neće nastaviti praksa zloupotrebe javnih sredstava, po kojoj je ovdašnja vlast odavno prepoznata u međunarodnim okvirima", piše u saopštenju Vujovića.

On smatra da je rad Komisije za budžet, koja treba navodno objektivno da vrednuje kriterijume socijalne pomoći, permanentno obavijen velom tajne.

"Kad god smo od njih tražili podatke gdje ide državni novac koji oni dijele uvijek je odgovor bio da se radi o tajnim podacima. Kao da je riječ o tajnom društvu ili privatnom novcu par funkcionera, a ne o komisiji Vlade i sredstvima svih građana."

Iz SDP-a pozivaju građane u stanju socijalne potrebe da, uporedo sa zahtjevima koje upute užem kabinetu Vlade, iste proslijede i opozicionim klubovima.

"Kada već ne žele zajednički rad i povjerenje iskoristićemo mogućnost da njihovu navodnu objektivnost testiramo na djelu", zaključuje Vujović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније