Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

29. 04. 2020. 10:31   >>  10:30

JELUŠIĆ SAOPŠTILA

"Nepotrebne uvrede Carevića"

Predsjednica budvanskog odbora Građanskog pokreta URA Božena Jelušić pozvala je predsjednika Opštine Budva Marka Carevića da se suzdrži od izjava kojima, kako je kazala, navodno dozvoljava ideološki različitim partijama da participiraju u vlasti, budući da o tome, tvrdi ona, odlučuju građani.

"Ovakvi navodi nepotrebno vrijeđaju i odbornicu i budvansku URU i nisu odraz liderstva na čelnoj poziciji opštine“, kazala je Jelušić.

Ona napominje da URA Budva već duže vrijeme nema informacije o vodećim problemima, kao ni planovima izvršne vlasti vezanim za Budvu.

"I na to smo više puta nastojali da kolegijalno ukažemo, bez medijske buke i političkih trikova", kazala je Jelušić.

Navodi da su se iz URE u tom gradu "uzdržavali od bilo čega što liči na političku kampanju dok zemlja prolazi kroz ozbiljne izazove pandemije koronavirusom".

"Međutim, umjesto dogovora unutar koalicije, iz medija smo saznali da nekim čudom sada smetaju i naša ideološka opredjeljenja, kao građanske partije posvećene multinacionalnoj i sekularnoj državi svih crnogorskih građana. Tako je u aktuelnom obračunu koji u Budvi traje na relaciji Demokratski front i Crnogorska, predsjednik Carević sebi dozovolio da kaže: 'DF je pružio priliku ideološki različitoj strukturi kakva je Crnogorska da participira u vlasti'. Pri tom je zaboravio da je sedamnaesta odbornica iz URE, svakako i tada i danas ideološki potpuno različita struktura od Demokratskog fronta, zapravo dozvolila da se 2016. godine konstituiše aktuelna vlast, sada sa gospodinom Cervićem na čelu“, podsjeća ona.

Kaže da je URA u trenutku formiranja nove vlasti koja je smijenila DPS u ovom gradu, bila na strani "većinske izborne volje građana Budve, vjerujući u ljekovitost demokratske smjene jedne davno okoštale vlasti".

"Iako smo često bili izloženi medijskim napadima, pa i nekoj vrsti lokalnog linča, ostali smo dosljedni stavovima vezanim za gradnju stanova za tržište, planove i zaštitu preostalih resursa opštine. Ponosni smo što smo bez obzira na svu ideološku različitost unutar koalicione većine uvijek poštovali većinski donesene odluke, a posebno datu riječ. U isto vrijeme smo duboko nezadovoljni što smo došli u priliku da otkrijemo naličje vlasti, koju je očito mnogo lakše nominalno promijeniti nego istinski transformisati u servis svih građana i u svrhu održivog razvoja zajednice“, ukazuje Jelušić.

Ona zato podsjeća da URA suštinski nije učestvovala "niti u konstituisanju nove većine sa odbornicima Crnogorske (a neophodne upravo zbog izbora na funkciju predsjednika Carevića), niti sada učestvuje u sukobima Demokratskog fronta i Crnogorske".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније