Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

30. 04. 2020. 16:27 >> 16:30
3

KATNIĆ

"O Maroviću sam sve rekao optužnicom"

Glavni specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić kazao je da je o Svetozaru Maroviću sve rekao podizanjem optužnice protiv bivšeg predsjednika Skupštine Crne Gore i visokog funkcionera Demokratske partije socijalista. Napomenuo je i da je Marović potpisao sporazum o priznanju krivice a da je Sud o Maroviću rekao posljednju "riječ presudom o oduzimanju imovine".

"Na Milićeve izjave u parlamentu mogu samo da kažem da sam o Svetozaru Maroviću sve rekao pokretanjem postupka, podizanjem optužnice za organizovani kriminal i konačno presudom koja je vodila ka oduzimanju nelegalno stečene imovine. Stojim iza svake riječi iskazane u optužnici I kroz sporazum o priznanju krivice", kazao je Katnić za Pobjedu.

Specijalni tužilac za organizovanni kriminal ističe da je sa poslanikom Srđanom Milićem posljednji put razgovarao prije četiri godine, nakon pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine.

"Neka Milić slobodno ispriča sve što sam mu rekao, može i da objelodani i sve što je meni rekao u razgovoru. Naravno da ja stojim iza svake svoje odoluke ili poteza. Ako Srđan Milić, ili bilo koji drugi građanin, smatra da sam nešto pogrešno radio ima slobodu I sve mehanizme na raspolaganju da provjeri sve mmoje odluke zaključio je Katnić naglašavajući da se neće dalje oglašavati na "kazivanja o tome što je on kazivao".

Poslanik Srđan Milić ranije danas je u Skupštini Crne Gore izjavio da mu je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao da je bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović iznio iz države 400 miliona eura.Poslanik DF-a Milan Knežević je nakon toga tražio prekid sjednice i sazivanje kolegijum parlamenta i tražio da Katnić dođe u Skupštinu i izjasni se o Milićevim tvrdnjama.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je konstatovao da specijalni državni tužilac može da postupa po svom nahođenju.

"Ako nađe za shodno on će se pojaviti u parlamentu i preuzeti radnje koje može da preuzme", kazao je Brajović nakon pauze.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније