Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG; Objavila: J.B.Č. ]

08. 05. 2020. 15:51 >> 15:50
13

CRNOGORSKI ZBOR

Pozivanje na litije govori o nedobronamjernosti DF-a

Nevladina organizacija Crnogorski zbor ocijenila je da o nedobronamjernosti Demokratskog fronta (DF) dovoljno govori činjenica da pozivaju na organizaciju litije 12. maja u Nikšiću, i pored toga što su mjere za sprečavanje širenja korona virusa i dalje na snazi. Iz Mitropolije crnogorsko-primorske još se nijesu oglasili ovim povodom.

Uprkos mjerama koje su u Crnoj Gori i dalje na snazi zbog epidemije korona virusa, iz Demokratskog fronta posljednjih dana više puta su ponovljeni pozivi da se nastave litije, u znak protesta zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Mitropolite Amfilohije, u ime DF-a vas pozivamo vas da 12. Maja pozovete na litiju Svetog vasilija u NK. Da se okupimo i pošaljemo poruku da nikome nećemo dozvoliti da nam uništi naše duhovno i istorijsko nasleđe kroz tzv. mjere NKT-a”, kazao je Milan Knežević iz DF.

”Ja obnavljam poziv da se nastavi sa litijama”, kzao je Predrag Bulatović, iz DF.

Na pozive DF-a reagovali su iz NVO Crnogorski zbor.

“Da su oni dobronamjerni, ne bi iskoristili ovaj trenutak u CG, kada je zdravstvena kriza, pa će da dođe i ekonomska kriza i oni misle da će to biti jedno tlo na kojem će da se primi njihova ideologija, a neka budu sigurni da neće”, kazao je Vukić Pulević iz NVO Crnogorski zbor.

Crna Gora će, kažu, znati kako da odgovori.

“Ja mislim da CG ima lijek za to i neće to dozvoliti a to je antifašizam. Mantijama se u CG ne vlada jos od 1880. godine i ne mogu da iskoriste taj istorijski hod koji traje 100 godina”, dodao je Pulević.

A iz Mitropolije crnogorsko primorske još nije saopšteno da li će organizovati litiju 12. maja u Nikšiću, ali su se oglasili povodom Markovdanske litije, koja se tradicionalno održava na današnji dan, povodom Svetog Marka, slave grada Podgorice. Sveštenik Velibor Džomić najprije je kazao da neće biti održana, jer je na snazi zabrana javnih okupljanja, nakon čega ga je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije pozvao da ipak organizuje litiju sa sveštenicima, bez vjernog naroda.

 

Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније