Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 05. 2020. 20:04   >>  20:08 1

ASK

Partijama u prošloj godini isplaćeno 9,4 miliona eura

Političkim subjektima u Crnoj Gori u prošloj godini je, iz državnog i budžeta lokalnih samouprava, isplaćeno oko 9,38 miliona eura, saopšteno je iz Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Navodi se da je za finansiranje redovnog rada političkih subjekata isplaćeno oko 6,76 miliona eura, od čega 4,57 miliona iz državnog budžeta i oko 2,2 miliona iz budžeta lokalnih samouprava;

„Za finansiranje lokalnih izbora u Opštini Tuzi isplaćeno je 2.992 eura, a 360 hiljada za finansiranje zaposlenih u poslaničkim klubovima u Skupštini Crne Gore“, kazali su iz ASK-a.

Kako su naveli, oko 740 hiljada eura isplaćeno je za obezbjeđenje poslovnih prostorija za potrebe rada poslaničkih i odborničkih klubova.

Iz ASK-a su kazali da je preko 1,5 miliona eura isplaćeno za naknade poslanicima u Skupštini Crne Gore.

Agencija je, kako se navodi, na dan 31. decembar evidentirala dug opština prema političkim subjektima u iznosu od 514 hiljada eura.

„U prošloj godini se dug opština uvećao za dva odsto u odnosu na stanje 31. decembra 2018. godine, kada je iznosio 503,9 hiljada eura“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je do povećanja neizmirenih iznosa prema političkim subjektima došlo u opštinama Ulcinj, Rožaje i Plav.

„Dok je u drugim lokalnim samoupravama koja imaju dugovanja prema političkim subjektima - Prijestonica Cetinje i opštine Bijelo Polje, Herceg Novi i Berane, došlo do smanjenja duga isplatom opredijeljenih sredstava za prošlu, kao i dijela duga iz prethodnih godina“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније