Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 05. 2020. 20:11 >> 20:08

RASPUŠTANJE PARLAMENTA

Carević još nije skupio dovoljno potpisa

Skupština Opštine Budva zatražiće mišljenje Instituta za javno zdravlje pod kojima uslovima, zbog aktuelne epidemiološke situacije, može da se održi zasijedanje Parlamenta na kojem bi se razmatrale dvije incijative o smjeni predsjednika Opštine i Skupštine Opštine. Iako je najavio, prvi čovjek grada Marko Carević, danas nije podnio inicijativu za skraćenje mandata aktulenom sazivu jer, kako nam je kazao, nije skupio dovoljan broj potpisa. Najavljuje da će to uraditi narednih dana.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, na kolegijumu budvanskog parlamenta razgovaralo se o uslovima održavanja hitnih sjednica na kojima bi se razmatrale dvije incijative o smjeni predsjednika Opštine i Skupštine Opštine.

"Donijeli smo zajedničku odluku da se obratimo nadležnim kako bi nam zbog aktuelne situaciji dali jasne preporuke preporuke, kada gdje i da li u našim prostorijama mogu da se održe te sjednice", kazao je Krsto Radović, predsjednik Skupštine opštine Budva.

Politička kriza u Budvi, kulminirala je prošle sedmice, kada je vladajuća Crnogorska incirala smjenu prvog čovjeka grada Marka Carevića, a DPS razrješenje predsjednika parlamenta Krsta Radovića.

Nakon toga, Demokratski front i Carević najavili su podnošenje inicijative o skraćenju mandata aktulenom sazivu budvanskog parlamenta. Ipak, to danas nijesu učinili, jer nijesu prikupili dovoljan broj potpisa.

"Za sada imamo saglasje pet odbornika DF-a i nezavine odbornike Valentine Tadić , Božene Jelušić, imamo u načelu saglasnost Gorana Pejovića", saopštio je Carević.

Demokrate, koalicioni partner DF-a i Carevića, kažu da će podržati njihovu inicijativu ali pod jednim uslovom.

"Ako gospodin Carević bude imao na toj inicijativi devet potpisa, prosto je logično da će Demokrate dati svojih 8", rekao je Krsto Radović.

Carević očekuje da će narednih dana obezbijediti nedostajući potpis i podnijeti inicijativu. Objašnjava da je skraćenje mandata budvanskom parlamentu,koji inače ističe u septembru, najbolje rješenje u ovom momentu.

"Demokratski front i ja lično nijesmo željeli da nam se desi kotorski scenario i ja sam smatrao da prvi trebam da donesem ovu odluku jer sam smatrao da je najispravnija, poštena jer niko ne bi smio korupcijom da mijenja izbornu volju građana", kazao je Carević.

Demokratska partija socijalista i Crnogorska o aktuelno političkoj situaciji u Budvi, kako su nam kazali, neće se izjašnjavati prije skupštinskog zasijedanja.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније