Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

09. 05. 2020. 14:03   >>  14:07 2

SNP BIJELO POLJE

"Povišica nije za sve zdravstvene radnike"

Premijer i resorni ministar su ovih dana, kako ističu u SNP-u, gromoglasno najavljivali povećanje zarada zdravstveni radnicima od 15 odsto, ali zaposleni u centrima za djecu sa posebnim potrebama nijesu dobili povećane zarade.

"Otvoreno pitamo zašto je to tako, da li ista praksa važi i za ostale centre ovoga tipa. Da samo podsjetimo da pomenuti centri rade u okviru Domova zdravlja, a plate primaju od Ministarstva zdravstva", saopštavaju u SNP.

SNP poziva resorno ministarstvo i predsjednika Vlade da, makar u ovoj teškoj situaciji, ne dijele zdravstvene radnike ni po kom osnovu, jer to im ni zakoni po mjeri DPS-a ne dozvoljavaju.

Kako dodaju SNP CG, nimalo ne čudi činjenica ogromnog odliva medicinskih radnika iz države. Korona virus je trenutno zaustavio taj process, ali ne zadugo posebno imajući na umu minorne plate u zdravstvu.

U zemljama evropskog standarda, kako navode u saopštenju, prosječna zarada medicinskih sestara se kreće oko 2.500 eura, dok ljekar specijalista ima više od 4.000 eura.

"Naša partija je u tom pravcu više puta predlagala povećanje zarada, jer novac za to postoji, ali očigledno ne i politička volja vladajuće elite", zaključuju u SNP-u.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније