Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

11. 05. 2020. 06:41   >>  06:40 9

VUKOVIĆ

Pokušaji rehabilitacije propalih projekata

Dok se sve demokratske strukture u čitavom svijetu prilagođavaju novim okolnostima izazvanim pandemijom COVID 19, pokušavajući da upravljaju situacijama, kod nas pojedine strukture ovo vrijeme koriste da nastave sa pokušajima rehabilitacije starih propalih projekata, kaže u razgovoru za Dnevne novine poslanik DPS Miodrag Vuković.

Komentarišući nova okupljanja u organizaciji SPC i prosrpske opozicije (čime se krše mjere o zabrani javnih okupljanja koja, inače, nijesu dozvoljena nigdje u svijetu), Vuković kaže da nije iznenađen, jer naša država ima problem sa antisistemskim strukturama.

“To je činjenica. Dok se svijet bori sa nevidljivim neprijateljem o kojem još praktično ništa ne zna, mi imamo problem sa antisistemskim strukturama, što političkim, što u dijelu nevladinog sektora i medija, dakle sa čitavim jednim komplotom onih koji se bore, ne za promjene unutar sistema, nego protiv sistema. Potka čitave te politike je ona teza iz 2006, 2007. godine kada je u crnogorskom parlamentu javno izrečeno da je nezavisna Crna Gora”najveći bespravno podignuti objekat na Balkanu” i da treba sve uraditi da se on što prije sruši. To je rekao poslanik te antisistemske, anticrnogorske strukture u Skupštini Crne Gore. Treba li neki drugi dokaz o čemu se radi. Ovo što se danas dešava samo su oblici i manifestacije različitih subjekata koji su dopisivači i nosioci te ideje”, kategoričan je Vuković.

Na pitanje da li najveći dio političke konkurencije pokušava da djelovanje zamagli drugim razlozima, navodnom brigom o državi, poslanik DPS, poručuje da je to samo paravan za djelovanje protiv Crne Gore.

Vuković kaže da ga ne čude pokušaji političke konkurencije, SPC, dijela medija da diskredituju rezultate u sprečavanju širenja virusa.

“Kod njih se vidi visok stepen nervoze. Oni ne razmišljaju o posljedicama od novog korona virusa, nego isključivo o činjenici da im stvari izmiču kontroli, da je Crna Gora ‘voćka čudnovata’, da mnogi od njih jesu, a mnogi će tek polomiti zube ako pokušaju nešto mimo sistema i mimo zakona i mjera koje čitav svijet praktikuje. Naš sistem ne reaguje ishitireno, nego po propisima, racionalno, i tamo gdje treba upozoriti upozorava, gdje treba suzbiti suzbija, a tamo gdje treba sankcionisati, sankcioniše. Galama koja se zbog toga diže u u dijelu medija, na društvenim mrežama, samo govori o slobodama u Crnoj Gori”, ocjenjuje Vuković.

Na pitanje da li je imao priliku da pogleda kako je Njemačka reagovala na pokušaj masovnih okupljanja u subotu veče, Vuković kaže da je upravo to pokazatelj ozbiljnosti države koja ne oprašta nepoštovanje sistemskih rješenja i mjera, da niko nije zaštićen i da se nikom ne dozvoljava da prigrabi za sebe veća prava nego što mu pripadaju i na taj način ugrozi prava drugih.

“Svi su završili u pritvoru, jer su svojim manifestacijama ugrozili prava ogromne većine i spriječili primjenu rješenja jedne demokratske zajednice”, kaže Vuković.

Siguran je da će Crna Gora učiniti sve da sačuva dostignuti nivo i rezultat koji je do sada postignut u suzbijanju širenja korona virusa i da će zaštititi zdravlje građana i živote do pronalaska adekvatnog lijeka ili vakcine.

“Oni koji misle da će uspjeti da nekog prevare, da će omalovažavanjem struke i institucija zamagliti činjenicu da se radi o još jednom pokušaju rehabilitacije propalih projekata, varaju se. Njihove političke teze mogu proći samo kod neupućenih. A ja stalno ukazujem i ukazivaću da se radi o Načertaniju iz 1844. godine. I ovo danas je isti projekat, ista politika, samo prilagođena sadašnjem vremenu i izvođačima”, poručuje Vuković na kraju razgovora za Dnevne novine.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније