Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M. ]

11. 05. 2020. 18:28   >>  18:38 5

HRAPOVIĆ

Predlozi SDP-a realno neodrživi

Predlozi Socijaldemokratske partije (SDP) nijesu principijelni i realno održivi, već su krajnje populistički sa cijem pridobijanja kratkoročne podrške birača, saopštio je član predsjedništva Socijaldemokrata (SD) Kenan Hrapović.

On je, reagujući na poziv SDP-a da se izjasni da li podržava zakon koji je predložila ta stranka, a kojim je predviđeno povećanje plate zdravstvenim radnicima za 15 odsto, rekao da predlozi te partije nijesu održivi.

Hrapović je kazao da je 90 odsto predloga SDP-a plagiranje svega onoga što je opozicija u prethodnom periodu predlagala.

"A oni su tada, kao dio vlasti, 18 godina odbijali. Zato je i odgovor na navedena pitanja vrlo jednostavan – nijesu principijelni njihovi predlozi, a nijesu ni realno održivi”, rekao je Hrapović.

Predlozi SDP-a, kako je naveo, krajnje su populistički sa ciljem da pridobiju kratkoročnu podršku birača kako bi "možda dosegli cenzus na sljedećim izborima".

Hrapović je rekao da se postavlja pitanje zašto SDP ovoliku brigu nije pokazao za zdravstvenim i prosvjetnim radnicima, pripadnicima bezbjednosnog sektora, nezaposlenima, penzionerima, poslodavcima i mnogim drugima 18 godina dok su bili u vlasti.

“Jesu li svi ti radnici postojali do njihovog odlaska u opoziciju”, upitao je Hrapović.

On je dodao da je “omiljena tema” SDP-a, od kada su u opoziciji, zdravstvo.

“Kako se približavaju izbori, bilo lokalni ili parlamentarni, raste njihova briga za zdravstvenim radnicima”, kazao je Hrapović.

On je dodao da ne zna da li SDP-u smeta što u protekle tri godine crnogorski zdravstveni sistem bilježi višemilionska ulaganja i to nakon dugog niza godina.

“Nažalost, zaokruživanje finansijske konstrukcije od više desetina miliona EUR za novu infektivnu i kliniku za dermatovenerologiju, kliniku za mentalno zdravlje, nadogradnju Instituta za javno zdravlje uz opremanje te institucije najsavremenijom opremom, ulaganje u laboratorije u zdravstvenim institucijama, poboljšanje kapaciteta klinike za onkologiju, izgradnju novog urgentnog centra vrijednosti preko 15 miliona EUR ne zavređuje njihovu pažnju”, istakao je Hrapović.

Sve navedeno, kako je naveo, SDP ne vidi samo iz jednog razloga, jer tim resorom rukovodi kadar iz SD-a.

“I sada mi pišu o njihovom predlogu dopune zakona o zaradama. Zaboravili su da napišu da je od jula prošle godine u proceduri predlog istog zakona u kojem poslanici Demokratskog fronta traže povećanje zarada zdravstvenim radnicima i za koji su poslanici SD-a uvijek glasali da se o njemu raspravlja na sjednici Skupštine”, rekao je Hrapović.

Kako je naveo, po već “uvježbanom ustaljenom scenariju”, prvo ide konferencija za štampu na kojoj se najavljuju predlozi, koju pojedini mediji veoma dobro isprate, pa onda ide poslije nekoliko dana saopštenje da su navedeni predlozi zakona predati, koje opet pojedini mediji veoma dobro isprate.

“Zatim se traži dopuna dnevnog reda sjednice Skupštine sa istim tim predlozima zakona gdje se opet javnost upoznaje sa istom stvari. Znamo da su željeli da se od 1.marta ne povećaju zarade zaposlenima 12 odsto, da im se ne odobri dodatak na zaradu u martu i aprilu za još 15 odsto, kako bi i dalje pokušavali da manipulišu navodnom brigom o zdravstvenim radnicima”, naveo je Hrapović.

On je kazao da SDP-u posebno smeta što i on lično, kao ministar zdravlja, ističe da su postojeća povećanja zarada realna, ali ne i dovoljna i da treba stvoriti sve uslove da ona budu veća.

“Poštovani zaposleni u zdravstvu, njihova briga samo traje do izbora jer im vi, kao i zaposleni u prosvjeti, bezbjednosnom sektoru, nezaposleni, penzioneri služite samo u svrhu očigledno bezuspješnog pokušaja da zakuče cenzus kako bi par njih i dalje primali mnogo veću platu od svih vas i to iz državnog budžeta, što uostalom i rade evo već par decenija”, zaključio je Hrapović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније