Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 05. 2020. 09:57 >> 10:00

SDP HRAPOVIĆU

"Umjesto odgovora, prelazak na politički teren"

Odgovarajući ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću, potpredsjednik SDP Adnan Striković kazao je da su predlozi SDP-a konkretni, integrisani u zakon, dok su, kako je saopšteno, njegovi odgovori samo “neuspjeli pokušaj prelaska na politički teren”.

 

Hrapović je, reagujući na poziv SDP-a da se izjasni da li podržava zakon koji je predložila ta stranka, a kojim je predviđeno povećanje plate zdravstvenim radnicima za 15 odsto, rekao da predlozi te partije nijesu održivi.

Striković je ponovo pitao Hrapovića da se izjasni o istom pitanju.

“Da li je u redu da građani izdvoje 100 miliona eura više za budžet zdravstva u posljednje tri godine, a da plate zdravstvenim radnicima se povećaju u prosjeku simboličnih 50 eura. Gdje su pare što izdvajaju građani?”, navodi se u reagovanju.   

Pitao je da li će uplatiti specijalizantima “neopravdano uskraćenu” naknadu za odvojeni život za mjesec april.

“A pošto ste govorili i nešto o stambenom fondu, informišite građane ko su zdravstveni radnici koji su dobili te stanove? To zdravstvene radnike interesuje mnogo više od procenta ili rejtinga, iako ne sumnjamo da se veoma dobro razumijete u procente. Ali ne ove koji se tiču rejtinga partija nego one druge koji `život znače`”, kazao je Striković.

“Naši prijedlozi su konkretni, integrisani u zakon, naša pitanja su jasna, a vaši odgovori samo neuspjeli pokušaj prelaska na politički teren”, dodao je on.

Striković je kazao da ne želi da komentariše šta su SD i SDP uradili, a šta nijesu dok su bili jedna partija.  

“Da zaključimo, SDP, a i svi zdravstveni radnici koji svakodnevno ulaze u zdravstvene ustanove bi zaista željeli da one jednog dana počnu da liče na one iz vaših bajkovitih saopštenja. Preduslov za to, ministre Hrapoviću, je da makar za početak zarada našeg vrhunskog ljekara bude veća od vrijednosti jedne torbe iz Vaše kućne kolekcije”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније