Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

12. 05. 2020. 12:21 >> 12:20
18

PEŠIĆ PISAO BOŽOVIĆU

"Srbi u CG u veoma lošoj poziciji"

Predsjednik političke partije Srpska alternativa Svetislav Perišić uputio je otvoreno pismo ambasadoru Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću u kojem navodi sa su Srbi u Crnoj Gori u veoma lošoj poziciji.

"Jedan od glavnih razloga za takvo stanje jeste neodgovorno vođenje politike njegovih zvaničnih predstavnika, prije svega Demokratskog fronta, koji je do sada uživao najveće povjerenje srpskog naroda na izborima", naveo je Pešić u pismu Božoviću.

U poslednjih petnaestak godina pod njihovim vođstvom izgubili smo zajedničku državu sa Srbijom, srpski jezik, Crna Gora je postala članica NATO saveza i priznala nezavisnost Kosova i Metohije, navodi Pešić.

"A koliko učestvujemo u društvenom životu najbolje govori podatak da godinama sa oko 30% udjela u nacionalnoj strukturi stanovništva nemamo niti jednog ministra ili direktora javnog preduzeća na državnom nivou, koji se nacionalno izjašnjava kao Srbin. To najbolje govori o učinku dosadašnjih predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori, koji su dokazali da ne žele dobro svojim biračima, niti srpskom narodu, a da je suprotno odavno bi ušli u vlast, što im je Demokratska partija socijalista nudila nekoliko puta do sada, pa Vas pitamo ako Srbi mogu u Vladu sa Tačijem i Haradinajom, zašto ne bi mogli sa Đukanovićem?", pita Pešić.

On navodi i da Srpska alternativa očekuje podršku zvaničnog Beograda.

"Zvanični Beograd mora da shvati da predstavnici Srba u Crnoj Goriji nijesu samo Andrija Mandić i Milan Knežević, već da je sazrela nova politička generacija koja će se prema interesima srpskog naroda odnositi na mnogo odgovorniji način i samim tim voditi pragmatičnu politiku prilagođenu trenutku i interesima našeg naroda", navodi Pešić i dodaje da očekuje prijem kod Božovića.

"Cijeneći vaše dosadašnje angažovanje na različitim odgovornim pozicijama i djelovanje u interesu srpskog naroda od Kosova i Metohije pa sada i u Vašoj i našoj Crnoj Gori, nadamo se da ćete prepoznati naš dobronamjerni apel, te čekujući skoriji sastanak, kako bih vas upoznali sa našim političkim ciljevima, upućujemo Vam bratski svesrpski pozdrav", zaključio je Pešić.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније