Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi

13. 05. 2020. 16:53   >>  16:54 5

NA SASTANKU SA BOŽOVIĆEM

Bečić: Samo primitivna politika svađa i dijeli

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, na današnjem sastanku sa ambasadorom Republike Srbije Vladimirom Božovićem, kazao je da samo providna i primitivna politika svađa i dijeli.

Bečić je istakao da su Demokrate pokazale da pobjede u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Beranama i Tuzima za Crnu Goru nisu opasnost, već moralna i finansijska renesansa.

„U tim opštinama smo pokazali da možemo sarađivati sa svima osim sa DPS-om. Sa jedne strane sa srpskim nacionalnim partijama, sa druge strane sa crnogorskim nacionalnim partijama, kao i sa političkim subjektima građanske orjentacije“, naglasio je Bečić.

Predsjednik Demokrata je saopštio da su Demokrate partija koja pod istim krovom ima ljude svih vjera i nacija.

„Napravili smo spoj mladosti i iskustva gdje mladost predvodi, a iskustvo savjetuje. Ne zavisimo od bilo kojih neformalnijh i formalnih centara moći. Autentičan smo i ne tipičan subjekt na političkoj sceni Crne Gore i predvodnici smjene generacija.

Na planu spoljne politike zalažu se, kaže Bečić, za čvrstu integraciju sa EU ističući da je Crna Gora nezavisna i međunarodno priznata te da je politika budućnosti politika u koju vjeruje i za koju se čvrsto zalaže.

Predsjednik Demokrata smatra da je skandalozna, neprirodna, neprimjerena i isključivo politički motivisana aktivnost Uprave policije koja je rezultirala hapšenjem episkopa Joanikija, sveštenstva i monaštva. Smatra i da je NKT, kako kaže, klasično partijsko tijelo DPS-a formirano za obračun sa političkim neistomišljenicima i aktivirano za potrebe dizanja rejtinga DPS-a i vođenja izborne kampanje ovog političkog subjekta.

Ambasador Republike Srbije Vladimir Božović naveo je da kao ambasador ima dužnost da unapređuje saradnju između dvije države uprkos svim izazovima sa kojima se danas suočavaju.

Ambasador je naveo da je prije svega riječ o unapređenju odnosa između Srbije i Crne Gore na planu ekonomske, privredne, naučne, tehnološke i kulturne saradnje, a naročito saradnje na planu integracija obje države u Evropsku uniju.

Oni su se složili da treba raditi na prevazilaženju problema koji imaju studenti iz Crne Gore u Republici Srbiji, i Božović je kazao da se aktivno radi na prevazilaženju postojećih prepreka.

Ambasador Božović je izrazio nadu da će se posljednji događaji riješavati mirnim i nenasilnim metodama.

''Slijedeći zajedničko saopštenje predsjednika Republike Srbije i njegove svetosti patrijarha Irineja, izražavam duboko žaljenje povodom hapšenja episkopa Joanikija, i uvjerenje da će vladika Joanikije i ostali uhapšeni sveštenici biti pušteni na slobodu u najkraćem mogućem roku“, istakao je Božović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније