Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 05. 2020. 21:41 >> 21:39
10

VUKSANOVIĆ

"Zadržavanje Joanikija čin ponižavanja srpskog naroda"

Zadržavanje Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog gospodina Joanikija i sveštenika u policijskoj upravi u Nikšiću, predstavlja čin ponižavanja i očiglednu provokaciju usmjerenu prema srpskom narodu, kazao je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović.

"Srpski nacionalni savjet Crne Gore uvijek će biti na strani sopstvenog naroda sa jasnim zahtjevima za obezbjeđivanje ravnopravnog statusa sa drugim narodima i nacionalnim zajednicama u okviru univerzalnih standarda poznatih u Evropi i svijetu, a u najskorije vrijeme će izaći i sa predlogom za objedinjavanje i nastup srpskog naroda u konkretnim uslovima", rekao je Vuksanović.

Ističe da Srpski nacionalni savjet već godinama upozorava na, kako navodi, nepodnošljiv položaj srpskog naroda u Crnoj Gori.

"Diskriminacija koja se vrši nad Srbima uočljiva je u gotovo svim sferama društvenog života. Projekat asimilacije srpskog naroda osmišljen je mnogo prije nego što se Crna Gora izdvojila iz zajedničke države sa Srbijom, a pokazalo se da srpska politička i druga elita nema adekvatan odgovor na sve veću ugroženost opstanka srpskog naroda u Crnoj Gori", dodao je Vuksanović. 

Tvrdi da Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori u narednom periodu čeka još, kako navodi, daleko veća iskušenja i izazovi koje će im aktuelna vlast nametnuti u susret parlamentarnim izborima i popisu stanovništva.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније