Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

14. 05. 2020. 18:04 >> 18:06
9

DEMOKRATE PORUČUJU

"Potrebno da političari slušaju crkvene velikodostojnike"

Mir, ljubav i sloga su nasušna potreba crnogorskog društva i to je preduslov za napredak i osnov za uspjeh, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Svima zvijezda vodilja da budu poruke ljubavi i mira koje je danas uputio čelnik Mitropolije crnogorsko-primorske. Kao što mu dolikuje, mitropolit je pozvao na mir, pomirenje, ljubav i slogu, a nikako na krv i bratoubilaštvo. To su poruke koje smo svi dužni da upućujemo jedni drugima, pogotovo u trenucima kad usijane glave pozivaju na mržnju, krvave glave, batinjanje i nasilje", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, posvađana, zaraćena i bratskom krvlju natopljena Crna Gora nije potrebna nikome.

"Nama, kao opozicionoj partiji ne treba vlast ako se prolije i jedna kap krvi za njeno osvajanje. Nama ne treba vlast ako je budemo plaćali životima naše braće i naših sugrađana. Nama ne treba vlast, ako ćemo je sticati po cijenu bilo čijeg nevinog stradanja. Za razliku od onih, na drugoj strani, koji, da bi očuvali vlast, ne zaziru ni od suza, ni od krvi, u šta smo se i sinoć imali priliku uvjeriti", kazale su Demokrate.

Poručuju da je dovoljno je u prošlosti bilo krvi, patnji, mržnje i krvnih osveta.

"Danas nam je potreban razum. Danas nam je potrebna mudrost. Danas je potrebno da političari slušaju crkvene velikodostojnike čiji su pozivi glas i svjetlo razuma u pomrčini koja je, zahvaljujući nekim crnim kutijama, pritisnula naše dane. Ni jedan političar ne može željeti veće dobro crkvi od onih koji joj posvećuju svoje živote. Crkveni velikodostojnici su i u ovoj situaciji, svojom pribranošću, pokazali da su dostojni povjerenja koje im ukazuju mnogobrojni vjernici koji se njihovim riječima, kad je najteže, vraćaju kao nepomućenim izvorima mudrosti", navode Demokrate.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније