Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

15. 05. 2020. 10:29 >> 10:28
4

BEČIĆ

"Institucije delegitimisati, procese bojkotovati"

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručuje da crnogorske institucije treba delegitimisati, a sve procese bojkotovati.

"Opozicija treba da ima jedinstven pristup u bojkotu Parlamenta, međusobnom nenapadanju, čuvanju opozicionih opština, kao i jedinstvenost u insistiranju na dogovoru Vlade sa crkvama i vjerskim zajednicama, zatim odlaganju izbora, aktivnoj medijaciji međunarodne zajednice i ispunjenju uslova za slobodne izbore", poručuje Bečić.

Lider Demokrata ističe i da bi tih sedam tačaka, odnosno akcionih poteza, vrlo brzo DPS dovelo u pat poziciju.

"Kapitulacija bi bila neminovnost, što je jedini spas za budućnost Crne Gore", navodi Bečić.

Komentarisao je posljednja dešavanja tokom protesta u više gradova.

"Prebijati u maskiranim uniformama djecu, teško povrijediti ženu od 61. godinu, hapsiti poslanicu, hapsiti vladiku i sveštenike, a sa druge strane štititi građevinske i bankarske lobije, funkcionere DPS-a, kriminalce i tajkune, mogu samo ljudske i političke kukavice", poručuje Bečić u izjavi za medije.

On kaže da je u posljednjih petnaestak dana Crna Gora doživjela dvije ozbiljne i velike sramote.

"Jedna je velika kokainska zapljena crnogorskog broda “Budva”, a druga je kukavičko hapšenje i tamničenje vladike Joanikija. To je prava slika sistema vrijednosti koji je uspostavila ova vlast", navodi Bečić.

On kaže i da nadležni ne znaju kako je iz zemlje pobjegao šef organizovane kriminalne grupe Svetozar Marović, ne znaju ko je u sred Podgorice ubio Duška Jovanovića, ne znaju ko je pucao na Oliveru Lakić, ne znaju ko je palio vozila i imovinu Vijesti i Dana.

"Znaju međutim kada treba na jedan od najvećih praznika u ovom dijelu pravoslavlja, hapsiti i tamničiti ni manje, ni više, nego vjerskog poglavara, jednog od najugledniji episkopa na Balkanu", smatra Bečić.

Tvrdi i da se hapse sveštenici, a kako kaže, "štite i promovišu tajkuni i kriminalci".

"To nije ni crnogorski, ni srpski, ni albanski, ni bošnjački, to je jadno, bijedno, kukavički i antidržavni čin, od kojeg se stidi svak onaj kome je Crna Gora i majka i svetinja, i kolijevka i grob i domovina i otadžbina, i sve što ima i što će ikad imati", zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније