Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 05. 2020. 12:19 >> 12:17
3

REAGOVANJE SDP-A

"Zbog neodgovornih pojedinaca na ispitu građanski mir"

Socijaldemokratska partija najoštrije osuđuje jučerašnje pozive lidera Demokratskog fronta na građanske sukobe u Crnoj Gori, saopšteno je iz te partije. Oni su naveli da je je građanski mir na ispitu zbog, kako su kazali, neodgovornih pojedinaca iz DF-a koji su “izgleda spremni na sve samo da dobiju još jedan poslanički mandat”.

 

“Naša zemlja je, zahvaljujući i mudrošću političkih lidera i vlasti i opozicije, tokom teških i opasnih perioda krajem devedesetih godina uspjela da izbjegne prelivanje ratnih sukoba koji su buktali na skoro svim državnim granicama”, navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a podsjećaju da ne bismo uspjeli da sačuvamo jedni druge u protekla dva bez svijesti građana I činjenice da smo jedni drugima najbliži i pored svih političkih, nacionalnih ili vjerskih razlika. 

“Danas je građanski mir na ispitu zbog neodgovornih pojedinaca iz DF-a koji su izgleda spremni na sve samo da dobiju još jedan poslanički mandat. Nema tog mandata, gospodo iz DF-a, koji je vrijedan sramne objave krvavog djeteta čija je slika skinuta sa interneta i prikazana kao žrtva torture u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju

Tri ili četiri mandata i prihodi iz budžeta Crne Gore, kako se navodi, nijesu vrijedni pokušavanja destabilizacije države.

“Crna Gora danas poslije uspješno završene borbe sa korona virusom, treba da se okrene borbi za očuvanje radnih mjesta i životnog standarda građana naše države”, kazali su iz SDP-a.

U tom pravcu je SDP pripremila i u skupštinsku proceduru predala nekoliko desetina predloga čijim bi se usvajanjem poboljšao životni standard stotina hiljada crnogorskih građana i ti predlozi su bili u fokusu javnosti i predstavnika političkih partija i iz vlasti i iz opozicije proteklih nedjelja. 

“Zbog građana svi treba da se vratimo ekonomsko-socijalnim temama u političkom životu naše zemlje, da svi zajedno tražimo najbolji način za pomoć ugroženim ljudima, a ne da se raspiruju najniže strasti”, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније