Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

15. 05. 2020. 16:38 >> 16:53
2

DARMANOVIĆ SA AMBASADORIMA

"Zdravstveni rizik zbog neodgovornog ponašanja"

Na granici smo da iskorijenimo korona virus u Crnoj Gori, ali ovakvim nesavjesnim postupanjem, dovodi se u pitanje sve što je do sada učinjeno, istakao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na brifingu sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i NATO i šefom Delegacije EU u Podgorici.

Darmanović je, kako je saopšteno iz MVP, informisao diplomatski kor o situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa, prihvatanju nove metodologije u pregovorima sa EU, te o aktuelnim zbivanjima u vezi sa protestima u nekoliko crnogorakih gradova.

Šef crnogorske diplomatije je kazao da su naše institucije uspješno položile izazovan ispit, te da su pokazale koherentnost u postupcima, čime su spriječile širenje korona virusa.

Ministar je, navodi se, zahvalio ambasadorima na humanosti, solidarnosti, kao i na vrijednim donacijama koje su njihove države opredijelile Crnoj Gori.

"Šef crnogorske diplomatije je, nadalje, informisao da je Vlada prihvatila novu metodologiju pregovora sa EU, čime je dokazano da je za Crnu Goru prihvatljiv svaki model koji podrazumijeva vrednovanje individualnih zasluga", saopštili su iz MVP.

Povodom aktuelnih dešavanja i masovnog kršenja mjera NKT, ministar je naglasio da ogromna većina građana Crne Gore, koji se ponašaju odgovorno i poštuju propisane mjere, nije dužna da trpi i bude izložena ozbiljnom zdravstvenom riziku zbog neodgovornog ponašanja organizatora i učesnika protestnih skupova.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o daljim koracima u borbi protiv koronavirusa, popuštanju mjera, otvaranju granica i turističkog prometa, kao i o jačanju saradnje na planu prevazilaženja ekonomskih poteškoća prouzrokovanih koronavirusom, zaključuju iz MVP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније