Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: R.B. ]

15. 05. 2020. 19:38 >> 21:10
14

SIMOVIĆ

CG ne želi da probleme rješava na ulici

Crna Gora želi sve probleme da rješava dogovorom, a ne konfliktom, u institucijama, a ne na ulici kazao je potpredsjednik Vlade, Milutin Simović, u emisiji "Živa istina", koja je na programu TVCG 1 nakon Dnevnika. Posebno zabrinjava, smatra Simović, sinergija i zajedničke aktivnosti dijela SPC i nekih političkih stranaka što imaju podršku pojedinih zemalja regiona i Rusije.

"Ta situacija izgleda složena, ali ne treba da nas pokoleba, Crna Gora ima odgovor na sve to, ovo je Crna Gora u 21. vijeku, Crna Gora kao evroatlantska država, Crna Gora kao evropska država, Crna Gora izgrađenih institucija, Crna Gora koja u svom ovom prethodnom periodu i danas jasno govori i saopštava da mi imamo snage i potrebe i želje  i opredjeljenosti da sve ovo rješavamo u institucijama, a ne na ulicama", kazao je Simović.

Istiće da Crna Gora želi da sve ovo rješava dogovorom, a ne konfliktom.

"I to treba da bvude naš odgovor i to nije ništa novo. Svjedočili ste da su nadležne isntitcije, da je Vlada Crne Gore pokrenula dijalog sa MCP, da je on pokrenut na ekspertskom nivou i da on nije tako loše krenuo", rekao je Simović u "Živoj istini". 

Simović je u intervjuu kazao da je glavnu riječ u borbi protiv korona virusa u Crnoj Gori vodila potreba očuvanja zdravlja i života svih naših građana. U tome su, kako je naveo, učestvovali "zajedno svi u našem brojnom timu".

"Sačuvali smo staračke domove. Mi u Crnoj Gori smo imali poseban odnos prema starima. To je naša tradicija", poručio je potpredsjednik Vlade.

Simović je u "Živoj istini" kazao da je premijer Duško Marković u u telefonskom razgovoru poručio mitropolitu Amfilohiju da će u slučaju kršenja zakona reakcije državnih institucija biti jednake za sve.

Simović je ocijenio da su navodi Mitropolije da oni nijesu organozovali litiju, već se narod samoinicijativno okupio, želja da se prebaci odgovornost sa organizatora na građane.

"Ovdje je više nego jasno da su građani zloupotrebljeni", ocijenio je Simović.

"Nezakonita javna okupljanja u Nikšiću mogu da ugroze zdravlje ljudi, ranjenu crnogorsku ekonomiju i ugrožene javne finansije. To je i atak na sve tekovine savremene Crne Gore. To je atak na Crnu Goru", dodao je Simović.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније