Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 05. 2020. 18:58   >>  19:09 11

ŽIVKOVIĆ

"Vulin nedostojan tradicije časne srpske vojske"

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Danijel Živković kazao je da je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin nedostojan tradicije časne srpske vojske.

Podsjećamo, Vulin je ranije danas izjavio, da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije "nikada nije ni smio da bude uhapšen" i da Crna Gora "postaje izvor nestabilnosti u regionu". 

"Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin postaje regionalni politički fenomen u svakom smislu. Sem toga što se volšebno našao na mjestu prvog čovjeka srpske vojske i uniforme, bez dana odsluženog vojnog roka, uspio je za samo tri sata da izvrijeđa predsjednika Republike Sjeverne Makedonije i Crnu Goru nazove 'izvorom nestabilnosti u regionu'", kzao je Živković.

On ističe da ni za Crnu Goru ni za region nije neka novost što Vulin, kako je kazao, pristaje na sve, pa i da "izigrava političkog komedijaša tokom predizborne kampanje u Srbiji" a ni to što Vulin, kao najviši predstavnik vlasti Republike Srbije, kkao je kazao, uporno pokušava da se umiješa u unutrašnje stvari svake susjedne države pojedinačno.

Novost je, kaže Živković, samo to da čovjek sa najviše afera u Vladi Republike Srbije "više i ne krije svoju bahatost u odnosu prema susjednim državama".

"Vulin odlično zna da je pozicija Crne Gore u regionu nepoljuljana i priznata već decenijama – faktor je stabilnosti i dobrosusjedskih odnosa sa svima u okruženju, bez pretenzija da se miješa u unutrašnje poslove bilo koje države, da ih omalovažava, prijeti, vrijeđa i negira", navodi se u saopštenju.

Obostrano uvažavanje i saradnja sa svim susjednim državama, ističe Živović, dokazani su nebrojeno puta, pa čak i sa Srbijom.

"A kada je riječ o 'pomoći Srbije u demokratizaciji Crne Gore', najljubaznije ga molimo da ne pomaže nikome ništa, jer je ovaj isti region nekoliko puta, nažalost, imao priliku da se uvjeri kako ta 'pomoć' izgleda", kazao je poslanik DPS-a.

Očekuje da taj srpski ministar, do 21. juna, dana izbora u Srbiji, značajno pojača svoje retoričke pokušaje agresije na region, na istovjetan način kako je to danas učinio sa Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom.

"Zato je za region najvažnije da se ne upušta u njegove otužne rabote i ne gazi kroz glib iz kojeg viri nekadašnji JUL-ovac Mirjane Marković, nedostojan tradicije časne srpske vojske. To što on mora da se bori za svoju buduću poziciju u vlasti, i čini to bez mjere i skrupula, ne obavezuje nikoga iz regiona da mu u tome pomaže dajući mu na značaju", zaključio je Danijel Živković, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније