Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 05. 2020. 11:02 >> 11:01
6

SNP

Ono što decenijama vidi CG javnost sada vidi i međunarodna zajednica

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) poručuju da ono što decenijama vidi cijela crnogorska javnost, sada vidi i međunarodna zajednica, koja, kako su kazali, sve češće ukazuje na propuste aktuelne vlasti i DPS-a.

Iz SNP-a navode da se u izvještajima relevantnih međunarodnih ustanova, ali i pojedinaca iz evropskih institucija sve više vidi postojeće stanje u Crnoj Gori.

"Represija nad neistomišljenicima, političkim oponentima, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj koja je svoj puni izraz dobila prošle sedmice hapšenjem vladike Joanikija i sedam sveštenika, te progon novinara i građana zbog statusa na društvenim mrežama, stvorili su totalno haotičnu situaciju u državi koju su zvaničnici EU voljeli da nazivaju liderom u regionu u evropskim integracijama", kazali su iz SNP-a.

Da Crna Gora više nije lider u regionu, dodaju iz te partije, potvrdila je i poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon koja je izjavila "da Crna Gora više ne zaslužuje taj epitet, uz napomenu da nijedna kriza ne treba da bude izgovor za ugrožavanje demokratskih standarda".

"Ona je iskazala duboku zabrinutost zbog posljednjeg izvještaja Fridom hausa koji je Crnu Goru svrstao u hibridne režime, te istakla da je to korak unazad za našu državu, na koji se nikako ne može biti ponosan", podsjećaju iz SNP-a.

Ističu da ono što decenijama vidi cijela crnogorska javnost, sada vidi i međunarodna zajednica, koja, kako su kazali, sve češće ukazuje na propuste aktuelne vlasti i DPS-a.

"Sve više je i njoj jasno da ova vlast ne dopušta Crnoj Gori da ide naprijed, kako na unutrašnjem planu, tako i na polju napretka ka evropskim integracijama. Uz pomenute probleme koji su naročito došli do izražaja u vrijeme pandemije korona virusa, tu su i stalno prisutni problemi, kao što su korupcija, organizovani kriminal, nepostojanje vladavine prava, v.d. stanje u velikom broju državnih institucija koje koči normalno funkcionisanje države, itd", navopdi se u saopštenju.

IZ SNP-a navode kako godinama ukazuju na pomenute probleme i insistiraju na tome da naša država ne može postati istinska demokratija dok su na njenom čelu oni iz vladajućih partija predvođeni DPS-om.

"Oni ne prezaju od toga da državu vrate u vrijeme jednopartizma kako bi osigurali sopstveno preživljavanje.
Problemi počinju sve više da se ogolijevaju i predstavnici međunarodne zajednice ih sve više uočavaju i ne libe se da kažu svoje mišljenje o njima", navodi se u saopštenju.

Nadaju se da će vrlo brzo, već na jesen, doći do promjene sistema vrijednosti i vlasti, kako bi se Crna Gora oporavila i vratila onamo gdje pripada, u evropsku demokratsku zajednicu naroda.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније