Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

19. 05. 2020. 08:46 >> 08:46
10

CRNOGORSKA PARTIJA

Dačić najmanje pozvan da dijeli lekcije regionu

Crnogorska partija smatra da je intervju ministra Ivice Dačića o dešavanjima u Crnoj Gori konfuzan, te da zvaničnici te zemlje imaju dvostruke aršine, i ne osuđuju okupljanja u doba pandemije u Crnoj Gori, ali se tome žestoko protive kada se pojave u Srbiji.

"Službeni Beograd nije osudio mitingašenje i litijašenje po Crnoj Gori u doba pandemije, dok istovremeno se unutar Srbije koriste drugi aršini. Primjena dvostrukih standarda je očigledna. Srbija kod sebe podržava borbu protiv korona virusa, a u Crnoj Gori ne osuđuje masovna okupljanja i implicitno podržava ponašanje koje ugrožava javno zdravlje svih građana Crne Gore, nezavisno od etničke pripadnosti", navodi se u saopštenju.

Kako ističu u Crnogorskoj, vidljivo je prisustvo kompleksa zbog bolje reakcije zemalja u regionu na pandemiju u odnosu na Srbiju, koja ima najveći broj zaraženih i koja je borbu protiv koronavirusa.

"Sada ministar Dačić koristi svoje bogato epidemiološko znanje iz tog perioda da podržava masovna okupljanja u Crnoj Gori. Protivno svim međunarodnim konvencijama Dačić se miješa u unutrašnje poslove susjednih država, i to u trenutku kada se Srbija suočava sa dubokom krizom političkog sistema, izbornog procesa, legitimnošću institucija u doba totalne kontrole medija, kao i nazadovanja u procesu euro-integracija zbog poniznog spoljno-političkog flertovanja državne administracije sa totalitarnim režimima širom svijeta", navodi se u saopštenju Crnogorske.

Kako naglašavaju, taj srpski političar i dalje umišlja da je vrhovni regionalni tutor.

"Pozivamo ministra Dačića da prestane sa svojim sumornim prognozama da se u nekim scenarijima može desiti da po prvi put u istoriji vidimo sukobe između bratskog crnogorskog i srpskog naroda. Partija na čijem je čelu je bila najgori primjer ratno-huškačke politike u Evropi krajem 20 vijeka i prosto je komično da se on smatra pozvanim da dijeli lekcije o bratskoj ljubavi, zaboravljajući na Vukovar, Sarajevo i ostale crne spomenike SPS nacionalne ideologije koja je sahranila SFRJ", zaključuju u Crnogorskoj partiji.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније