Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

20. 05. 2020. 07:45   >>  07:46 2

ĐONOVIĆ

Nervozom pravdaju pomoć sa srpsko-ruskih adresa

Agresivnom retorikom tokom skupštinskih zasijedanja lideri Demokratskog fronta pokušavaju da opravdaju pomoć koju dobijaju sa srpsko-ruskih adresa, ali i da steknu, uoči parlamentarnih izbora, što bolje pozicije na svojim poslaničkim listama, smatra politički analitičar Ranko Đonović.

"Postoje vrlo prepoznatljivi razlog za njihovu pojačanu nervozu. Prvi je taj što moraju da opravdaju svaku vrstu pomoći i podrške koju im pružaju njihovi mentori i sponzori sa poznatih srpsko-ruskih adresa, što uostalom oni i ne kriju. Drugi razlog je što se približavaju parlamentarni izbori pa se svaki pojedinac te „vesele družine“ bori za što bolju poziciju na njihovim poslaničkim listama", objašnjava Đonović.

On smatra da bi lideri Fronta, ako je išta pameti ostalo u njihom glavama, morali biti svjesni da je ovo njihova posljednja politička bitka u Crnoj Gori.

"Pa sada, ujedinjeni nacio-šovinisti i klero-nacionalisti, mogu samo na verbalnom nivou još jedanput priprijetiti Crnoj Gori čiji je nestanak njihov početni, krajnji i jedini cilj, svo ovo vrijeme", kaže Đonović.

Precizan i odlučan politički stav predsjednika države, na konferenciji za štampu u ponedjeljak, naglašava on, nije ostavio dilemu ni kod onih koji vole državu Crnu Goru, ali ni kod onih koji rade sve što mogu i umiju protiv nje.

"Na sreću, ovih drugih je sve manje, pa njihovi predstavnici u crnogorskom parlamentu, na njima svojstven, primitivan i destruktivan način pokazuju dodatnu i pojačanu nervozu. Oni su onaj dio Crne Gore koji i dalje, poslije 30 godina, pominje uniforme, oružje, krv i bratoubilački rat u Crnoj Gori, ali zaklonjeni iza poslaničkih imuniteta, koji im svakako ne može biti zaštita od tog navodnog nauma", smatra on.

Ističe i kako, da nemaju imunitet, ne bi "ni približno bili tako hrabri".

Đonović zaključuje da bi njih takve naši preci, koji su prije nas proslavili slobodarski duh ovog naroda, nazivali kukavicama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније