Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 05. 2020. 08:20   >>  08:20 11

CRNOGORSKI POKRET PORUČIO

Država da zaustavi napade na naše članove

Crnogorski pokret je još jednom uputio protest i pozvao državu da zaustavi napade i zastrašivanje njihovih članova, Crnogoraca i pripadnika drugih nesrpskih građana Crne Gore, kojima se, kako saopštavaju u tom pokretu, uništava imovina i protiv njih vodi psihološki rat.

Kako su naglasili, prije neku noć je u Bijelom Polju napadnut njihov član i njegova familija Šćekić.

"U dijelu grada u kome živi familija Šćekić, u cilju zastrašivanja stanovništva, više desetina mladića, ispred lokalne prodavnice parkirali su kombi koji je bio oblijepljen nalepnicama manastira Ostroga, puštali glasnu muziku i uzvikivali 'ne damo svetinje Šiptari...ovo je Kosovo...". Da bi mu naredne večeri, oko 3 sata iza ponoći došli pod prozor i uzvikivali "Ubićemo vas Šiptari, ovo je Srbija". A treće večeri na automobilu njegove trudne supruge polomili su far, brisač i retrovizor, a na njegovome provaljena je centrala brava ispod sjedišta, gdje se nalazi akumulator, otvorena rupa i napravljen bunker, a pod odvaljen ispod suvozača. Novac i sat koji su stojali na vidnom mjestu iz automobila nijesu otuđeni. Tako da je očita namjera provalnika bila, ne samo da demolira automobil, nego i vjerovatno da postavi neku napravu koja je mogla ugroziti život cijele porodice. U jednome trenutku, čuvši udarce metalom, porodica je istrčala iz kuće, ali vidjeli su samo osobu kako bježi. Policija je napravila uviđaj tokom narednog dana. Sve to vrijeme, u određenoj noćnoj satnici, svi koji podržavaju Srpsku crkvu gase svjetlo, tako da ono svijetli samo u crnogorskim kućama, šaljući jezivu poruku da su nedobrodošli i moguća meta napada", ističu u Crnogorskom pokretu.

U Pokretu su pozvali još jednom državu, sudske i policijske organe da oštrim mjerama preduprijede slične napade i uništavanje imovine, kako ne bi došlo do težih posljedica.

"Mi ne pristajemo da budemo žrtve u sopstvenoj domovini i da ćutke i mirno posmatramo divljanje ekstremista. Takođe pozivamo i upozoravmo SPC i njene vladike u Crnoj Gori da ih smatramo odgovornim za eskalaciju nasilja na sjeveru Crne Gore i prijetnje Hrvatima u Boki", poručili su u Crnogorskom pokretu.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније