Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG; Objavila: J.B.Č. ]

20. 05. 2020. 15:35   >>  15:37 5

BOŠKOVIĆ

VCG otvorena za sve vjere i nacije, uslov odanost državi

Crna Gora kao država i Vojska Crne Gore (VCG)otvorene su za sve nacije i vjere, kazao je za Javni servis ministar odbrane Predrag Bošković. Ministar je to kazao reagujući na, kako je ocijenio, besprizornu kampanju koju vode tabloidi iz Srbije, pojedini srpski zvaničnici, ali i neki mediji iz Crne Gore, koji su minulih dana pisali da se vojnici srpske nacionalnosti šalju kući po nalogu ministra Boskovića. Ističe da je riječ o već viđenom scenariju, odnosno zelji da se negira sve ono što je Crna Gora postigla u minulih 14 godina.

"Svjedoci smo posljednjih dana jedne besprizorne kampanje koja se vodi prije sve od strane određenih tabloida iz Srbije potpomognutih od određenih medija iz Crne Gore i prošaranim određenim izjavama pojedinih zvaničnika iz Srbije o tome da VCG Srbe tjera uz vojske čime pravi ili jednonacionlanu ili bez građana srpske nacionalnosti", kazao je Bošković.

Ministar podsjeća da je ista priča bila i 2017, 2018. i2019. godine.

"I uvijek kada je to potrebno radi podgrijavanja atmosfere kako u Crnoj Gori tako i u regionu stvaranja i urušavanja onoga sve što je Crna Gora dobro postigla prethodnih 14 godina, prije svega tu mislim na multietnički i multivjerski sklad oni pribjegavaju toj ili sličnoj matrici urušavanja svega što bi trebalio da bude evropski i evroatlanski put Crne Gore", kazao je Bošković.

Poručio je da u Crnoj Gori kao državi i VCG svi građani su više nego dobro došli, bilo koje nacionalnosti bilo koje vjere.

"Apsolutno nema govora o onome što se pisalo prethodnih dana. Crna Gora kao država i VCG stoje uvijek otvorene za bilo koju naciju, bilo koju vjeru i jedino što tražimo je bespogovorna odanost državi koja gaju multietničnost, koja ide prema evropskim i evroatlanskim integracijama i to će biti jedini uslov naravno uz individualne sposobnosti da budu sposobni da izvršavaju one zadatke koji se stave pred nji", kazao je Bošković.

Podsjetimo, Bošković je, na svečanosti koja je organizovana u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu, gdje su prisustvovali načelnik Generalštaba Dragutin Dakić i saradnici poručio vojnicima da je zakletva  izjava ljubavi i zavjet budućnosti i biljeg prošlosti. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније