Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 05. 2020. 12:22   >>  12:22 5

OO SNP BIJELO POLJE

"Slušaćemo preporuke MCP"

OO Socijalističke narodne partije (SNP) Bijelo Polje na jednici Izvršnog odbora dao je punu podršku politici rukovodstva partije na čelu sa Vladimirom Jokovićem, kako su kazali, posebno u dijelu odnosa prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

"Na sjednici je zaključeno da ćemo i ubuduće slušati sve preporuke naše crkve i sveštenstva na čelu sa našim Episkopskim savjetom. Još jednom, najoštrije osuđujemo hapšenje episkopa budimljansko-nikšićkog vladike Joanikija, sveštenstva, nedužnih građana, kao i privođenje i hapšenje novinara, što smatramo nedopustivim i mimo svih evropskih i demokratskih načela kojima težimo", navodi se u saopštenju.

Ističu da je SNP u vrijeme korone pokazao svoje lice i odgovoran odnos prema građanima.

"Osim novčanih donacija, ogromne pomoći u opštinama gdje uspješno vršimo vlast, u našem gradu smo predložili i niz mjera za pomoć onima kojima je u ovom trenutku najneophodnija. Nažalost, naše predložene mjere nijesu usvojene, ali su ih predstavnici vlasti na kalkulantski način predstavili kao svoje. Istovremeno, naš odbornički klub je u potpunosti odgovorio postavljenim partijskim zadacima, ukazujući na pogubnost sprovođenja lokalne politike, posebno u odnosu prema crkvi, kao i zloupotrebi pandemije u partijske svrhe", navodi se u saopštenju.

Posebno kažu, izaziva ogorčenje činjenica da je vlast i ovu situaciju iskoristila da pomaže isključivo članovima DPS-a.

"Poštujući Crnu Goru kao staru državu, a ne privatnu tvorevinu stvorenu 2006.godine, koristimo i ovaj datum da našim sugrađanima ukažemo na pogubnost politike koju sprovodi DPS, podstičući podjele na njihove i naše i atmosferu obračuna, skrećući pažnju sa stvarnih problema", dodaju iz OO SNP Bijelo Polje.

Napominju da građane interesuje kakve će plate imati, hoće li imati posla i kakva je budućnost njihove djece, a ne, kako su kazali, teme iz prošlosti koje, po svojoj ustaljenoj matrici, forsira aktuelni režim.

"Oni nemaju rješenja za ogromne ekonomsko-socijalne probleme i izmišljaju nove podjele po starim, njima svojstvenim metodama. SNP smatra da je promjena vlasti uslov za bolji život i perspektivu kako Bijelog Polje, tako i cijele države", navodi se u saopštenju.

Poručuju, neka nam živi Crna Gora.

"Ali ne privatna država nekolicine moćnika, nego naša časna, poštena, njegoševska Crna Gora. U toj novoj, modernijoj i pravednijoj državi jednakih šansi za sve, biće bolje i našim Bjelopoljkama i Bjelopoljcima. Za tu i takvu otadžbinu bori se i izboriće se vrlo brzo i Socijalistička narodna partija Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније