Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 05. 2020. 13:30 >> 13:29
18

ROČIŠTE 23. JUNA

DF: Imamo plan za sve, tako će biti i ovog puta

Za 23. jun u Apelacionom sudu zakazano je ročište liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću u slučaju pokušaj terorizma, a iz DF-a poručuju da će njihovi advokati tražiti da se ročište prenosi na Javnom servisu.

"Cilj je da se novim dokazima pred čitavom crnogorskom javnošću po ko zna koji put razobliči ova vulgarna sudska farsa", poručuju iz DF-a.

Zakazano ročište je kako kažu u DF-u, samo je dio plana "režimskih pravosudnih struktura kojima se želi najjači opozicioni savez eliminisati".

"Ne bi li se lideri DF-a likvidirali ili utamničili, a Milo Đukanović još jednom pod plaštom odbrane nezavisnosti namaknuo još jednu sumnjivu većinu na predstojećim izborima. Treba li podsjećati da je ODT prošle nedjelje podiglo krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića za koju je predviđena kazna do pet godina zatvora, i to zbog svojih govora u Skupštini, u kojima su jasno ukazivali na Vladine diskriminatorske mjere protiv SPC i srpskog naroda u Crnoj Gori", poručuju iz DF-a.

Pozivaju UP da se odredi prema zvaničnom dokumentu MSP Srbije u kojem se "izvjesne državne strukture označavaju kao logistika za atentat na Milana Kneževića".

"Do današnjeg dana advokati odbrane u postupku lažnog državnog udara, nisu dobili zvanični dokument od predsjednika Apelacionog suda Mušike Dujovića koje vijeće će odlučivati po njihovim žalbama, niti da li su u spise predmeta uvrštene MTN dobijene od Višeg javnog tužilaštva Srbije u kojima Saša Sinđelić priznaje da je po instrukcijama Milivoja Katnića lagao u svom svjedočenju, niti pismo Saše Sinđelića upućeno Suzani Mugoši u kojem joj traži 125 hiljada evra zato što je lažno svjedočio protiv lidera DF-a", poručuju iz DF-a.

Kažu da im je jedino iz medija poznato da je sudija izvjestilac Seka Piletić, a njoj je kako dodaju u DF-u, Prva banka porodice Đukanović otpisala kredit u iznosu od 60 hiljada eura.

"Pošto smo za razliku od njih, mi pošteni protivnici, unaprijed ih obavještavamo da DF ima plan za sve, i tako će biti i ovog puta", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније