Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 05. 2020. 10:32 >> 10:34
1

URA LOBIRA

Crna Gora da bude dio korona koridora

IZ Građanskog pokreta URA saopštili su da intenzivno komuniciraju sa Zelenima Austrije, partijom koja je dio vladajuće koalicije u toj zemlji, i aktivno lobiraju da Crna Gora bude dio korona koridora.

"URA je još ranije predložila da Crna Gora bude corona free destinacija kako bi se spasio dio turističke sezone. Taj predlog je prihvaćen i od strane Nacionalne turističke organizacije, a svjedoci smo da je i među građanima naišao na veliko odobravanje. Sve to u cilju spasavanja turističke sezone i omogućavanja boljeg promovisanja naših turističkih proizvoda i potencijala koji su značajno ugroženi pandemijom koronavirusa“, navodi se u saopštenju GP URA.

Smatraju da treba učiniti sve da postanemo dio korona koridora koji će omogućiti nesmetani prolaz ljudi između Crne Gore i određenih zemalja zapadne Evrope.

"Austrija i Njemačka su prve pokrenule priču oko korona koridora. Kako su naši partneri dio vlasti u Austriji već smo ostvarili kontakt sa vicekancelarom i njegovim kabinetom, Vernerom Koglerom i sa poslanikom Zelenih zaduženim za turizam, Rajnhardom Gšopfom. Povratne informacije koje smo dobili vrlo su ohrabrujuće i govore da postoji spremnost da se lobira za Crnu Goru. Gospodin Gšopf saopštio je da se u Austriji već razgovara o otvaranju granica i da se ubrzano radi i na tome da se granice otvore i sa državama koje nisu članice EU. Zeleni Austrije će posebno zagovarati poziciju Crne Gore kao destinacije koja je corona free država“, ističu iz pokreta URA.

URA apeluje da Crna Gora što prije otvori svoje granice.

"Crna Gora bi trebalo što prije da otvori svoje granice, kao što je to već učinila Hrvatska. Naravno, otvaranje granica mora ići sa pojačanom dozom opreza vezano za epidemiološku situaciju. Rezultati koje smo do sada postigli su izuzetno dobri i zdravlje građana mora biti na prvom mjestu. Kako su ostale države najavile otvaranje granica, mi, kao turistička destinacija, moramo isto uraditi u što skorijem roku. Na taj način omogućićemo spasavanje dijela turističkog proizvoda koji je u našoj državi najznačajnija privredna grana“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније