Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

26. 05. 2020. 07:06 >> 07:30
5

ILARION ZAPRIJETIO ĐUKANOVIĆU

Ruska crkva se grubo umiješala u unutrašnje stvari CG

Ruska pravoslavna crkva umiješala se juče grubo u unutrašnje stvari Crne Gore kada je drugi čovjek RPC, portparol mitropolit Vlkonski Ilarion, zaprijetio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da će proći kao bivši predsjednik Ukrajine Petro Porošenko za čijeg mandata je Ukrajinska crkva dobila tomos od Carigrada za autokefalnost a nakon toga ubjedljivo je poražen na izborima.

"Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović krenuo je protiv sopstvenog naroda. To da je otvoreno protiv crkve, pokušava da formira neku novu organizaciju, pokazuje da on ne razumije, kao prvo, suštinu šta je crkva, a pod dva, ne razumije sopstveni narod. Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nije neka strana organizacija. To je crkva crnogorskog naroda. Iako gospodin Đukanović, koji koliko znam nije kršten i koji je ateista, pokušava da formira sopstvenu crkvu, predstavlja veliku grešku", rekao je mitropolit televiziji „Rusija 24“.

On je istakao da je ovakvu grešku napravio i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko.

"On je pokušao da iskoristi nastalu situaciju i odigra na kartu crkve kako bi sakupio poene u svojoj predizbornoj kampanji. Kao što znamo, ta avantura ga je dovela do sramotnog poraza na izborima", naglasio je Ilarion.

Kako bi Đukanović to razumio, dodao je on, potrebno je samo da pogleda na masu ljudi koji su izašli na ulice kako bi pokazali svoju solidarnost sa pritvorenim episkopom Joanikijem.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније