Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dan [ Objavila: M.L.B. ]

27. 05. 2020. 06:38   >>  06:37 2

VUKSANOVIĆ

Nema osnova za prolongiranje izbora

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović kazao je u izjavi za Dan da je njihova partija svakako spremna za izbornu utakmicu na jesen, ali da još uvijek nisu odlučili kako će nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima.

Vuksanović je kazao i da se ne slaže sa pojedinim najavama opozicionih stranaka da izbore treba odložiti jer za tim, kako je istakao, nema potrebe. Naglašava da uslovi za izbore postoje.

“O modalitetu izlaska na predstojeće izbore odlučiće Središnji odbor Hrvatske građanske inicijative, po Statutu najveće stranačko tijelo između dva Sabora. U svakom slučaju, HGI je spreman za izbornu utakmicu. Za nas kampanja traje cjelokupan četvorogodišnji mandat, ne samo nekoliko mjeseci pred same izbore. Politički život odlikuje u velikoj mjeri transparentnost i permanentni sud javnosti. Naše djelovanje ne samo na političkom i socijalnom polju, već i na polju kulture razlog je našeg optimizma. Ulazimo mirni u izborni proces koji je pred nama”, kazao je Vuksanović.

Poručio je i da nema potrebe za odlaganjem izbora kako bi se dodatno pričalo o izbornoj reformi.

“Izbori su pred nama i nema razloga za njihovim odlaganjem. Uvijek smo za dijalog, ali ne možemo se oteti dojmu da postoje politički subjekti koja ga simuliraju, a zapravo ga u pravom smislu izbjegavaju. Postojeći zakonski modalitet je dobar i ne vidim argumentaciju za prolongiranje izbora. Naprotiv, to bi nas dovelo u nezahvalnu situaciju pred mogućim novim pandemijskim ciklusom. Ako do njega dođe, moramo ponovno dokazati spremnost i mudrost kako bismo sačuvali zdravlje naših građana, koje je prioritet nad svim drugim prioritetima”, zaključio je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније