Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

27. 05. 2020. 10:10 >> 10:10
8

LJAJIĆ O ODLUCI CRNE GORE

Svi će imati štete ako počnemo sa mjerama i kontramjerama

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će svi u regionu trpjeti štetu ukoliko se poslije odluke Crne Gore da od 1. juna ne otvori granice za državljanje Srbije, uđe u spiralu mjera i kontramjera.

Ljajić je za Radio televiziju Srbije rekao da ne vidi ekonomsku logiku u toj odluci Podgorice i dodao da je i epidemiološka situacija u regionu takva da omogućava olakšan prelaz granica.

"Crna Gora ima interes da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom, ako ništa drugo zbog velikog broja naših turista koji ljetuju tamo a Srbija izvozi i više od 750 miliona evra robe u Crnu Goru, posebno u ljetnjim mjesecima", kazao je ministar.

Komentarišući izjavu ambasadora Crne Gore u Beogradu da odluka nije konačna, Ljajić je rekao da se nada da će od 1. juna i državljani Srbije moći da putuju u Crnu Goru "kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike".

"Svi bi trebalo da spuste loptu i da uđu u proces dogovaranja i rješavanja otvorenih pitanja. Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa a interes Srbije je da ima najbolje moguće odnose sa svima u regionu", dodao je Ljajić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније