Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Tanja Debeljević, TVCG ]

27. 05. 2020. 20:05   >>  21:57 9

SJEDNICA SO BUDVA

Carević žali što ga neće smijeniti građani, već odbornici

U Budvi, u šatoru ispred zgrade Opštine, u petak će biti održane tri sjednice lokalnog parlamenta na kojima će odbornici razmatrati predlog donošenja deklaracije za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, te inicijative Crnogorske, DPS, SD i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića o razrješenju gradonačelnika Budve Marka Carevića, kao i predsjednika parlamenta Krsta Radovića. Aktuelni predsjednik Opštine žali što ga s funkcije neće smijeniti građani već odbornici, a odbornici opozicije se poslije tog čina nadaju boljim danima u Budvi.

 

Ovaj šator se nalazi ispred Opštine Budva kako bi spremno dočekao odbornike koji će na prvoj sjednici razmatrati poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. No pitanje je da li će za ovu priču postojati kvorum. 

''Ni prvi put nismo dali kvorum i već smo najavili da nećemo ni ovaj put. Za sljedeće dvije sjednice postojaće kvorum mi ćemo obrazložiti svoju inicijativu i glasati po njoj'', kazao je član Crnogorske partije Vladimir Bulatović.

Inicijative Crnogorske kao i odbornika DPS-a, Socijaldemokrata i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića traže smjenu predsjednika opstine i predsjednika skupštine Marka Carevića i Krsta Radovića. Radović na naše pozive nije odgovarao ali kako je rekao drugima odlučio je da postavi šator ispred skupštine u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela. Drugi odluku ovako komentarišu. 

''Nismo očekivali ovakav scenario, mislili smo da predaja vlasti bude kako nalažu procedure džentlmentski kao što je to uradila 2016 DPS. Na žalost na terenu imamo scenografiju koju ne bi trebalo da imamo u bilo kom gradu a ne Budvi koja je stara 2500 godina'', kazao je predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Predrag Jelušić.

''Smatram da je to jedan način degradacije Skupštine u adekvatnom prostoru'', kazao je član Crnogorske partije Vladimir Bulatović.

''Iskreno ovih 30 godina cirkusa još jedan ne smeta i to je jedan dodatni izazov za sve nas. DPS je sa pojedinim ljudima uspio da obezbijedi jedan spektakl otimanja nečega sto nije njihovo, jedva čekam da se ovo razriješi'', kazao je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Još samo dva dana će na to čekati. No od tog čekanja važnije je kako je potrošio onih skoro 500 odnosno 16 mjeseci. On račun kad svede vidi da je u plusu još koji dan, opozicija u Budvi kad ispod istog računa podvuče crtu vidi minus.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније