Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

27. 05. 2020. 22:39 >> 22:39
5

DEMOKRATE

"Nikola i Selmin primjer da sloga pobjeđuje"

U gradu u kojem se vjekovima baštini međuvjerska tolerancija, u gradu kojem su musliman, pravoslavac i katolik braća, komšije i najbolji prijatelji, u gradu u kojem za istim stolom sjede i pop i nadbiskup i muftija, gradu koji je sinonim za sužuvot svih vjera i nacija nije se drugačije mogao ni okončati nesporazum između Selmina i Nikole, osim bratskim zagrljajem, izvinjenjem i opraštanjem, navodi se u saopštenju Demokrata.

Zajednička fotografija iz doma Kalezića gdje je otac Nikola došao da sa ukućanima proslavi ramazanski Bajram pokazatelj je da se u Crnoj Gori iznad svega poštuje svoj komšija, sugrađanin i da uvjek treba oprostiti, onako kako sve vjere propagiraju i vrednuju pa i Selminova i Nikolina, navode Demokrate.

"Uzalud bestidni pokušaji aktuelne vlasti da se na sve načine poljulja međuvjerski sklad, uzalud svakodnevno produbljivanje podjela, uzalud "sijanje" mržnje, uzalud ataci na crkve i džamije, uzalud sve navedeno jer Crna Gora zasigurno ima još puno Selmina i Nikola koji neće dići glas i ruku na brata svoga pa koje god vjere on bio i koji će znati da oproste i kada je to najteže," navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da je Bar je još jednom položio najvažniji ispit, a Nikola i Selmin dali primjer kako ljubav, opraštanje i sloga zaista postaju poraz svakom vragu.

"To je put kojim treba da krene cijela Crna Gora. Ta bezuslovna ljubav prema bratu, komšiji i prijatelju je pravi pojam suživota, bez obzira na vjeru ili naciju. To je naš Bar i to je naša Crna Gora," zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније