Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dan [ Objavila: M.L.B. ]

28. 05. 2020. 07:39 >> 07:38
13

BEČIĆ O BUDVI

Nećemo dozvoliti kotorski scenario

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić uputio je otvoreno pismo diplomatskom koru u Crnoj Gori, u kojem je naglasio da će ta partija svim demokratskim stedstvima spriječiti kotorski scenario u Budvi, piše Dan.

On je ambasadore podsjetio na član dva Ustava, koji kaže da se ne može priznati niti uspostaviti vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana.

“Imajući u vidu kotorsko iskustvo, nemogućnost sudske zaštite, klasično obesmišljavanje izborne volje birača, izbornih procesa, postojanja višepartizma, mi ćemo biti prinuđeni da demokratskim sredstvima branimo član dva Ustava, da ne dozvolimo protivpravno preuzimanje vlasti u Budvi, jer bi to značilo sahranu i poslednjeg slova demokratije u Crnoj Gori”, istakao je Bečić.

On je podsjetio da je prije godinu dana u Kotoru došlo prekrajanja izborne volje tako što je jedan odbornik, koji je uzgred građanima obećao da neće vršiti vlast sa DPS-om, promijenio stranu i obesmislio izbornu volju birača.

“Uslijedilo je protivpravno preuzimanje vlasti od strane DPS-a i njihovih pomagača, što su potvrdile i presude nadležnih sudova. Međutim, to nije zaustavilo nasilno preuzimanje vlasti, već je ono nastavljeno istovjetnim protivpravnim nasrtajima po drugi put. Ipak, za razliku od prvog slučaja, kada je sud u roku od 36 dana donio odluku i utvrdio da je predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić nezakonito smijenjen, sada ni nakon protoka više od 300 dana nemamo odluku suda, što jasno pokazuju da se sud stavio u funkciju DPS-a, kako bi omogućio da nelegitimna i nelegalna većina vrši vlast u Kotoru do redovnih izbora”, ukazao je Bečić u pismu.

Kako je dodao, nakon nezakonitog i protivustavnog preuzimanja vlasti u Kotoru, sada je na red došla Budva.

“Ponovo imamo nekoliko odbornika koji žele da obmanu građane koji su im povjerili mandate da bi DPS, odnosno organizovanu kriminalnu grupu, poslali u političku prošlost. Naime, pomenuti odbornici sada žele da upravo sa DPS-om, suprotno volji onih koji su ih birali, prekroje izbornu volju građana i pravnim nasiljem preuzmu vlast u Budvi”, kazao je Bečić.

Pomenuti odbornici su, dodaje, navodno nezadovoljni radom predsjednika opštine i predsjednika Skupštine, pa su zajedno sa DPS-om podnijeli predlog za njihovo razrješenje.

“Dokaz da njihovi motivi za prekrajanje izborne volje birača ni jesu političke prirode jeste i činjenica da su predsjednik opštine i predsjednik Skupštine, iz reda Demokrata, ponudili da podnesu ostavke i da se izaberu drugi kandidati iz najvećih konstituenata aktuelne vlasti u Budvi. Međutim, taj predlog je odbijen, čime je jasno potvrđeno da se radi o prevari građana Budve, koja nema veze sa motivima koje su naveli u inicijativama za razrješenje predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine”, predočio je Bečić u pismu.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније