Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 05. 2020. 12:28   >>  13:00 1

RAKOČEVIĆ

Vrijednosti antifašizma moramo braniti zajedno

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević poručio je da su tekovine antifašizma izvan i iznad svih naših sudova i reagovanja naročito onda kada su besprizorno napadnute. Oko ovoga, ističe, ne bi smjelo da bude dileme niti polemike u civilizovanom demokratskom društvu.

Iz Udruženje sudija Crne Gore (USCG) ranije su kazali da je Rakočević, komentarisanjem sudske odluke koja se tiče skrnavljenja spomenika na Ravnom lazu, prekršio nekoliko zakonskih i etičkih načela i iznio više netačnih navoda, čime je naškodio nezavisnosti sudske vlasti.

Rakočević je u reagovanju naveo da jake i grube riječi svjedoče o nedostatku sigurnosti u rečeno, ali i učinjeno.

"Ono što zapravo nije etički, niti u demokratskom duhu je osporavati garantovano pravo, ali ne manju i obavezu, da se poslanik oglasi u slučaju kada je ugrožen javni interes, a moje, sada još čvršće uvjerenje, je da ataci na antifašističke vrijednosti veoma narušavaju nacionalni interes i uznemiruju slobodarsku javnost", navodi se u saopštenju Rakočevića.

Poslanik smatra da pravo da se oglasi kada je ugrožen javni interes naročito kada je svrha poslaničke diskusije najava izmjena zakonskih rješenja, koja će čvršće osigurati zaštitu društva od podrivanja antifašističke vertikale crnogorske državnosti.

"Posebno zabrinjava što uvijek kada je potrebna reakcija predsjednice USCG, radi zaštite integriteta sudske vlasti od čestih klevetničkih nasrtaja, ona volšebno posebno izostaje. Vrlo udobno i sa mirnom savješću podnosim meni upućenu kritiku, jer nema tog poziva koji je zaštićen od suda javnosti, što očigledno neki teško i bolno podnose", zaključio je Rakočević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније