Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 05. 2020. 15:00 >> 15:08
1

SDP BUDVA

"Sjednice lokalnog parlamenta kulminacija političke nezrelosti"

Sjednice lokalne Skupštine u Budvi predstavljaju kulminaciju političke nezrelosti i ignorantskog odnosa većeg dijela političkih subjekata prema građanima tog grada, bez obzira na njihovu političku pripadnost, kazali su iz OO SDP Budva.

Iz te partije navode da građani Budve, koji dominatno žive od turizma, od lokalnih političkih subjekata s pravom očekuju aktivnosti i mjere kojim će se podržati poslovne aktivnosti turističke privrede.

"Nažalost lokalna opozicija na čelu sa DPS-om je ušla u proces prekrajanja izborne volje, na početku nikad neizvjesnije turističke sezone, na svega tri mjeseca prije redovnih izbora. Istovremeno, dio vlasti iz prosrpskih partija je nacionalna i vjerska pitanja stavio u vrh agende političkog života našeg grada", kazali su iz SDP-a. 

Ocjenjuju da time i jedni i drugi, neozbiljnim odnosom prave politički cirkus za koji je, kako su kazali, prava mjera postavljeni šator.

"Samo što građanima u vrijeme pandemije i oštrog pada prihoda nije do smijeha, razonode i političkih igara bez granica, nego do odgovora kako će preživjeti ovu i veći dio naredne godine. Vladajuća koalicija je formirana na "zaklinjanju" u građanski karakter i odredbe da se identitetska i nacionalna pitanja ostave po strani, a da interes grada, građana i neophodni oporavak budu u vrhu agende. Nažalost, to je za neke trajalo manje od pola godine, dok nijesu odlučili da podršku za uklanjanje prethodne opštinske vlasti iskoriste za promovisanje ideja kojima dijele građane Budve po nacionalnom i vjerskom ključu", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a ističu da je za njih najveća svetinja Crna Gora, njen građanski, multietnički i evroatlantstki karakter.

Budva više nikad ne smije biti vođenja od kriminalaca na vlasti, ali sigurno ne smije biti u rukama nacionalista koji su u proteklom periodu interese svih građana podredili vlastitim, jednonacionalnim i jednovjerskim. 

Bogatstvo Budve je što danas u njoj žive desetine različitih nacija i što je postala jedno od najposjećenijih mjesta na Jadranu. Primarni interes Budve mora biti njen razvoj i napredak, po mjeri građana i društva, a on se neće postići prevođenjem odbornika, šatorskim skupštinama ili "spontanim dešavanjima" naroda.

Pozivaju sve aktere, da se uozbilje i kako su kazali, prekinu sa cirkusom.

"Dajte da uradimo zajednički, sve političke partije i svi odbornici, plan kako da našu Budvu izvedemo na zelenu granu. A biće biti prilike da se na izborima na jesen svi politički izmjerimo i odlučimo o tome ko će upravljati gradom u naredne četiri godine", zaključuje se u saopšetznju SDP-a. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније