Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

30. 05. 2020. 14:50 >> 14:49
4

DPS, SD, CRNOGORSKA I DŽAKOVIĆ

Sedamnaest odbornika iz Budve traži zaštitu policije

Sedamnaest odbornka lokalnog parlamenta u Budvi (DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković), predalo je zahtjev Centru bezbjednosti Budva tražeći da preduzme zakonom predviđene mjere kako bi se zaštitila bezbjednost građana, a nakon jučerašnjih dešavanja vezanih za sjednicu lokalnog parlamenta.

Oni su podsjetili na jučerašnju atmosferu visokog bezbjednosnog rizika tokom održavanja sjednice Skupštine opštine Budva i apelovali da se svim odbornicima u lokalnom parlamentu, omogući nesmetan dolazak na njihova radna mjesta, tačnije u improvizovani šatorski objekat na javnoj površini, kao i odlazak.

“Poštovani, zbog niza incidenata koji su obilježili održavanje sjednice SO BD u petak 29. maja 2020. godine, za koje vjerujemo da ćr dobiti sudski epilog, te imajući u vidu činjenicu da je nastavak iste zakazan za subotu 30. maja 2020, obraćamoVam se ovim aktom radi preduzimanja mjera i radnji iz Vaše nadležnosti u skladu sa zakonom, kako bi se zaštitila bezbjednost građana i Ustavom utvrđena sloboda i prava, sprijecčlo vršenje krivičnih djela i prekršaja, i održao javni red i mir prilikom nastavka pomenute sjednice. Posebno zbog činjenice da su pojedini odbornici lokalnog parlamenta u toku dana dobili više direktnih prijetnji, te da su prije, za vrijeme, i nakon prethodno održane sjednice, bili izloženi raznim oblicima torture, odnosno psihičke patnje u cilju zastrašivanja i vršenja pritiska iz političkih i drugih pobuda. Tim povodom više lica, podnijelo je krivične prijave nadležnom tužiocu, i očekujemo brzu i efikasnu istragu”, navodi se u dopisu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније