Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

01. 06. 2020. 10:20   >>  10:20 1

PETRIČEVIĆ

"Predstava završena, ostaju goruća pitanja za Budvu"

Predstava je završena, goruća pitanja za Budvu ostaju i moraju se rješavati voljom skupštinske većine, po jasnim zakonskim i ustavnim odredbama države Crne Gore, ocjenjuje Milica Petričević, odbornica Socijaldemokrata u Skupštini opštine Budva, i naglašava da se time se ne smije i ne može manipulisati.

"U šatorskoj scenografiji, prikladnoj za performans koji smo vidjeli, režiseri i glavni glumci: skupštinska manjina koalicije DCG, DF i podcenzusnih SDP i URA nadmašili su sebe, praćeni aplauzima i podrškom sporednih glumaca, opštinskih funkcionera koje su sami imenovali.  Poseban i u cijeloj Crnoj Gori najviše zapažen ton predstavi dali su članovi porodica tih funkcionera, okupljenih ispred šatora, nazvani „nezadovoljni građani“. Da se razumijemo, jesu građani i jesu nezadovoljni, ali očigledno gubljenjem obilatih privilegija", piše u saopštenju Petričević.

Ona pita da li su ovom predstavom zadovoljni i drugi  građani Budve, birači pomenutih partija...

"Jedini statisti ove predstave su bili skupštinska većina, 17 odbornika DPS-a, Crnogorske, SD-a i nezavisni odbornik, predviđen da bude „topovsko meso“ za frustrirane gubitnike vlasti. Samo što statisti nijesu igrali po predviđenom scenariju, pa su na kraju ostali poniženi samo organizatori. Sve bi to bilo fino i zabavno da ova groteska nije trebalo da bude sjednica Skupštine.  Da  na toj sjednici nije trebalo poštovati Zakon, Statut i Poslovnik o radu. I da nije  trebalo rješavati pitanje od najveće važnosti za građane Budve u ovom teškom periodu – kako dalje", navodi Petričević.

"Vidjeli smo sve, osim onoga što je trebalo. Vidjeli smo i da odlazeća budvanska koalicija ima veoma snažnu i beskompromisnu slogu isključivo i jedino kada im je ugrožena  vlast. Za 3 i po godine upravljanja gradom na sceni su bili sukobi, svađe, nesloga i međusobno pljuvanje, a sve na uštrb građana Budve. Oni to neće zaboraviti, kao što nijesu zaboravili ni istinsko prekrajanje njihove izborne volje, kada je podrškom Crnogorske vladajuća koalicija opstala na vlasti. Tada koalicija nije bila nimalo zabrinuta za izbornu volju birača 3 odbornika, pa je utoliko licemjernija njihova sadašnja briga za prekrajanje izborne volje birača jednog odbornika", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније