Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

02. 06. 2020. 20:18 >> 20:16

SASTANAK KOD BRAJOVIĆA

DPS: Opozicija neodgovorna, Demos: Vlast nezainteresovana

Nedolazak lidera opozicije na konsultativni sastanak povodom unapređivanja izbornog ambijenta, demonstracija je neodgovornosti, kažu iz DPS-a. I dok je ponašanje opozicije, slično ocijenio i predsjednik Skupštine Ivan Brajović, iz Demosa ističu da ukoliko je vlast zaista zainteresovana za rješenja, oni bi, kažu, poziv uputili na ozbiljan način.

Dok su predsjednici vladajućih partija, na sastanku razgovarali s predsjednikom Skupštine o unapređenju izbornog ambijenta, iako pozvani, tom sastanku nijesu prisustvovali lideri opozicije. U DPS-u ističu da je to nastavak neodgovornosti.

“Imali smo puno tih demonstracija neodgovornosti od bojkota parlamenta čitave opozicije pa dijela opozicije do toga da su učestvovali u radu izbornog zakonodavstva Radne grupe za izborno zakonodavstvo al su na kraju  odustali, kada je trebalo usvajati te zakone, i na kraju i ovo znači da demonstriraju neodgovornost na taj način što se neće odazvati na razgovor i dijalog svih parlamentarnih partija”, kazao je poslanik DPS-a Predrag Sekulić .

U Demosu smatraju da poziv na sastanak s njihovim kolegama iz vlasti i predsjednikom Skupštine, nije upućen na prihvatljiv način.

 “Da je vlast zaista zainteresovana da dođe do rješenja, mi jesmo, Demos jeste zainteresovan da dođemo do rješenja u prihvatljivim uslovima za izbore, oni bi bi taj poziv uputili na ozbiljan način. Ne možete u jednoj rečenici, bez ikakvog sadržaja bez ikakave konkretizacije, bez ikakvih rokova, bez ikakve mape puta da pozivate nekoga na sastanak”, kazao je Neđeljko Rudović iz Demosa.

Rudović navodi da je očigledna želja da se na taj način odigra predstava za međunarodnu i domaću javnost.  S druge strane, Sekulić u ponašanju opozicije, vidi izgovor za neuspjeh na predstojećim izborima.

“Aako zaista žele da se dogovorimo oko prihvatljivih uslova onda to treba i  da pokažu i ne trabju da pokušavaju da izmisle proforme događaje da bi onda mogli da kažu evo mi smo za dogovr a oni neće”, dodao je Rudović.

“Ii vec sada znaju da će DPS i koalicioni partneri koji sada čine vlast u Crnoj Gori biti pobjednici tih narednih izbora ali s druge strane vjerujem da će učestvovati svi u izbornoj trci ali im ova priča uostalom služi kao alibi da bi sjutra mogli da kažu da ne priznaju izbore”, dodao je Sekulić.

Nakon što lideri opozicije nijesu došli na sastanak povodom unapređenja izbornog ambijenta, šef parlamenta, Ivan Brajović, poručio je da su vrata za razgovor o transparentnosti izbornog procesa i ambijenta s opozicijom i dalje otvorena, ali da neće dozvoliti uslovljavanje.

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније